Hoppa till huvudinnehållet

Svar till Realist: ”Jättebra idé du har med en containerbutik”

Publicerad:
Obemannade livsmedelsbutik finns på lite olika håll och diskuteras i denna insändare. Bilden är från en butik i Västra Ämtervik.
Obemannade livsmedelsbutik finns på lite olika håll och diskuteras i denna insändare. Bilden är från en butik i Västra Ämtervik. Foto: Daniel Olausson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till signaturen ”Realist”. Jättebra idé du har med en containerbutik till exempel vid 204:an i Svensbol, där alla ser den och lätt kan nå den. Logistik och parkering borde också fungera där.

Det enda vi vänder oss emot är butik och kanske kiosk eller café nere vid Gottbolsbadet, som det skrivs om i utbyggnadsförslaget. Det kan du säkert hålla med oss om att det inte är någon bra plats för det beroende på många omständigheter, men vi har mött många politiker som tror på den tanken. De kan ju inte ha lokalkännedom överallt, därför gjorde vi en skrivelse för att upplysa om en del fakta och förhållanden. NKP gjorde sen ett kort sammandrag i onsdagens tidning och förkortningar kan bli missvisande.

Det är jättetufft för små lanthandlare och närbutiker, det vet ”Realist” också. Containerbutiker blir ofta kortlivade, men det är oprövat i Rudskoga. Vi kan hoppas.

Alla vill Rudskogas bästa. Vi kämpar för är att bevara åkerjorden, badplatsen och den fina miljön i just Gottbol. Alla kriser som kommer nu talar väl också emot hela tanken med bebyggelsen. Ingen vi har pratat med tror att det kan bli annat än sommarstugor, som förstör gärdet och platsen. Barnfamiljer vill inte satsa flera miljoner och bygga på en liten tomt på ett gärde.

De som kanske ändå tycker att det är en bra idé med 18 villor på gärdet i Gottbol, ska ställa sig frågan om de själva vill ha det så på åkern utanför sitt fönster? Svaret är nog nej och då tror vi att du förstår oss i Gottbol också.

Framtiden ligger i politikernas händer. Den nya majoriteten talar om att tänka på landsbygden. Då bör de i stället för att tänka på att lägga ner skolan hitta kreativa lösningar på att utveckla den.

Nästa gång kära ”Realist”, skriv ditt namn så kan vi prata med varandra.

Gottbolsgruppen/Ingegerd och Bengt Pettersson

Gottbolgrannar – ”ni jobbar för Rudskogas avveckling”

Artikeltaggar

BadplatserButikerGottbolInsändareNKPParkeringRudskogaVillor