Hoppa till huvudinnehållet

Arbetsmiljöverket hittade brister på byggarbetsplats

Publicerad:
Arbetsmiljöverket fann brister i dokumentationen vid en byggarbetsplats i Kristinehamns kommun. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Arbetsmiljöverket fann brister i dokumentationen vid en byggarbetsplats i Kristinehamns kommun. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Fredrik Sandberg/TT

När Arbetsmiljöverket inspekterade en byggarbetsplats i Kristinehamns kommun hittades brister. Nu kräver myndigheten åtgärder.

Vid den aktuella byggarbetsplatsen fanns inte en arbetsmiljöplan tillgänglig. Planen ska finnas på plats så att alla som arbetar på byggarbetsplatsen kan ta del av den.

Personal uppgav att en arbetsmiljöplan fanns, men att den förvarades på ett kontor en bit ifrån byggarbetsplatsen.

Ingen av de ställningsmontörer som fanns på plats ska dock ha känt till någon dokumentation.

”Om arbetsmiljöplanen inte är tillgänglig kan det medföra att viktig information om arbetsmiljörisker och åtgärder, arbetsmiljöarbetets organisering eller ordningsregler inte når de som utför byggnads- och anläggningsarbeten”, skriver Arbetsmiljöverket i inspektionsmeddelandet.

Företaget ska nu åtgärda Arbetsmiljöverkets krav annars riskerar de föreläggande eller vite.

Kraven består i att arbetsmiljöplanen ska finnas tillgänglig så att alla som arbetar kan ta del av den, samt att det ska finnas dokumentation för byggnadsställningarna.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsmiljöverketÅtgärderBristerKristinehamns kommun

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.