Vad hände med polisens ökade resurser till vardagsbrott?

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten är inte nöjd med polisen.
Foto: Johan Nilsson/TT
För något eller några år sen läste jag att Polisen skulle få möjlighet att lägga mer resurser på de så kallade vardagsbrotten, men ack vad man bedrog sig.

Jag jobbar i en bostadsrättsförening och när man behöver er så har ni aldrig möjlighet att komma, har ringt ett antal gånger men samma svar, vi har inte möjlighet att komma nu.

Senaste incidenten gällde avhysning av två " kriminella " en måndagförmiddag som tagit sig in i en källargång och som kallas olaga intrång. Det innebär att vi som privatpersoner får utföra det med risk för en kniv i magen, enligt hörsägen konfronterar aldrig Polisen mannen i sällskapet ensam utan alltid två på grund av att han är väldigt oberäknelig.

Om det inte fanns en bil tillgänglig, kunde två poliser stegat eller småsprungit de 300-400 meterna det gällt.

För tre veckor sedan brann det under Jakobsbergsbron, så småningom kom jag i kontakt med er, ni hade en bil på rull. Jag väntade i 45 minuter men ingen dök upp, där förresten verkar det vara en liten cykelverkstad.

För några år sedan hade vi en person som kladdade ner hela stan med så kallad graffiti, jag tipsade er om namn och adress men där hände ingenting heller, personen i fråga hade fritt fram.

Kontentan av det här är att vi som privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag får lägga tusentals kronor för att skydda våra egendomar medans de som inte kan skilja på ditt och mitt får härja fritt.

För vår del är vi strax uppe i 100 000 kronor för åtgärder att skydda vår egendom.

Det är tråkigt om vi skall behöva ta saken i egna händer för att freda oss, vilket givetvis är olagligt.

I vanliga fall skriver jag alltid under mina insändare med mitt namn, det gör jag inte idag med risk för repressalier. Men vill polisen ha en dialog, får NKP lämna ut mitt namn och telefonnummer.

Anonym

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.