Hoppa till huvudinnehållet

POSK fick egen majoritet i fullmäktige

Publicerad:
1 år sedan. POSK får egen majoritet. ”Det här är helt fantastiskt”, säger Sabina Gomez  Jansson. Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, POSK, överträffade sin succé från 2017 och får ensam majoritet i kyrkofullmäktige i Kristinehamn.
1 år sedan. POSK får egen majoritet. ”Det här är helt fantastiskt”, säger Sabina Gomez Jansson. Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, POSK, överträffade sin succé från 2017 och får ensam majoritet i kyrkofullmäktige i Kristinehamn. Foto: Lisa Olaison

50 år sedan

Skolstyrelsen prövar med vuxen skolpolis vid övergångsställe. Skolstyrelsen beslöt vid ett tidigare sammanträde att låta trafiknämnden yttra sig om lämpligaste platsen för övergångsställe på Skaraborgsvägen för elever från Enserudsområdet, som måste passera vägen till och från Gustafsbergsskolan. Skolstyrelsen beslöt efter diskussion om olika alternativ, bl. a. trafikljus och hastighetsbegränsning, att tills vidare på försök under läsåret 1972-73 insätta vuxen vakt vid övergångsstället mitt för Tegnérgatan.

Tungviktaren tål oftast mera sprit än lättviktaren. Han blir inte lika påverkad om båda tar ett par glas tillsammans. Men han blir inte fortare ”nykter” för det. Alkoholen tar lika lång tid att förbränna oavsett vad man väger. Levern håller samma jämna lunk hos hundrakilosbjässen som hos den lätte.

25 år sedan

101-åriga Signe sviker inte valet. Signe Johansson kom till vallokalen i år precis som vid varje val sedan hon fick rösträtt. Hans Andersson var också en av de röstande i söndagens kyrkoval. ”Om man får tillfälle att uttrycka sin vilja så skall man inte låta ointresset ta överhanden utan utnyttja den. Och jag tror att det långsiktigt har betydelse vilket parti som har majoritet”. Kyrkovalet brukar kallas det glömda valet.

Det kan vara dyrt att hjälpa en främmande person med mobiltelefonabonnemang. Det har en 39-årig kristinehamnare fått erfara. Han har nu fått räkningar på tillsammans 31.000 kronor. Männen träffades första gången i somras i en kyrka i Karlskoga. Den andre bad om hjälp om mobiltelefonabonnemang och uppgav att han inte kunde få något eftersom han tidigare var kriminell. De tecknade fem abonnemang och 39-åringen trodde att man skrivit så att den andre fick betalningsansvaret.

10 år sedan

IFK sämre än någonsin tidigare. IFK Kristinehamns anrika herrfotbollslag har aldrig spelat så långt ner som i division 6, men nästa år är detta ett faktum. I och med att Filipstad vann i onsdags kväll, så blir sista omgången betydelselös för IFK. ”Det blir tråkigt att spela i helgen. Det känns som det kvittar”, säger tränaren Anders Eriksson. IFK har haft enorma problem med målskyttet hela säsongen och har bara mäktat med 13 på 21 matcher.

Sven-Bertil Taube till kyrkan. Det blir Sven-Bertil Taube som får sätta punkt för årets kulturkalas. ”Det ska bli kul att komma till Kristinehamn. Det känns som ett roligt och bra arrangemang”, säger han. Vad kan publiken förvänta sig under kvällen? ”I huvudsak blir det låtar av Evert Taube så klart, men även en hel del annat. Bland annat kommer jag sjunga visor av Olle Adolphson och Ulf Peder Olrog”.

Artikeltaggar

Familj

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.