Hoppa till huvudinnehållet

Teknikdagen samlade in pengar till behövande – så mycket fick de in

Publicerad:
I sedvanlig ordning ska Teknikdagen alltid genomsyras av teknik på olika sätt där man visar utvecklingen. Främst inom de olika näringsgrenar man kan finna på landsbygden.
I sedvanlig ordning ska Teknikdagen alltid genomsyras av teknik på olika sätt där man visar utvecklingen. Främst inom de olika näringsgrenar man kan finna på landsbygden. Foto: Sandra Österman

Efter två års pandemiuppehåll återuppstod Teknikdagen i Rudskoga. En del av inträdesintäkterna skänktes till UNHCR och det blev ett femsiffrigt belopp som samlades in.

– Med tanke på den tragiska utvecklingen i Ukraina valde arrangörerna att en del av inträdesintäkterna skulle skänkas till förmån för de drabbade av kriget i Ukraina. Valet föll på UNHCR, säger Sandra Nordström-Ohlzon, som är med i arrangörsgruppen.

– När inträdesintäkterna var räknade blev det hela 19 900 kronor att skänka till organisationen, vilket vi är mycket tacksamma för.

Totalt besökte ungefär 2 500 personer Teknikdagen 2022, som denna gång arrangerades av en ny organisation, som fick stöttning av de som varit med längre.

– Nu tar vi lite paus efter årets arrangemang men börjar inom några månader med planeringen för Teknikdagen 2023 och vilket tema som blir aktuellt då, säger Sandra Nordström-Ohlzon.

Krisberedskap, ballongdjur och hantverk – Teknikdagen var tillbaka

Artikeltaggar

Fritid och livsstilInsamlingarMarknaderNärproduceratRudskogaTeknikdagVälgörenhet

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.