Hoppa till huvudinnehållet

Bowlinghallen öppnade efter många års nedstängning

Publicerad:
1 år sedan. Under lördagen var det nypremiär för bowlingen i Kristinehamn. Premiären var välbesökt och gäster gick förbi ägaren Tobias Eriksson och grattade till öppnandet. Foto: Maiken Kettil Schough

50 sedan

Gott om vilt i markerna men älgarna är för unga. ”Tillgången på såväl älg som småvilt är lika god som tidigare. Däremot behöver medelåldern på älg höjas”. Detta konstaterar Björneborgs Jaktvårdsförening i sin verksamhetsberättelse. ”Den senaste vintern var inte särskilt påfrestande för villebrådsstammarna. Snö i större mängder kom inte förrän i slutet av januari och den försvann snabbt i mars. Utfodring ägde rum på flera platser”.

A 9-pionjär avtackad efter 30 års tjänst. Efter drygt 30 år i statlig tjänst därav 28 år vid Bergslagens artilleriregemente har förrådsman Nils Stenquist avtackats i samband med att han lämnade sin tjänst med pension. Nils Stenquist kom till A 9 den 1 mars 1944 och har sålunda varit med sedan regementet startade. Närmast kom han från Karlsborg.

25 år sedan

Jättesvamp. Svamparna är i år inte bara många. De ser också ut att kunna bli väldigt stora. ”Så här stora röksvampar har jag aldrig sett förut, säger Olle Waerme och håller upp tre stora, vita, runda svampar som han hittade när han klippte gräset på Mariebergsområdet i går. Den största svampen har en diameter på över 20 cm och de mindre på ungefär 10 cm.

Dödsfall. Hubert Bergvall. Förre rektorn Hubert Bergvall, Karlskogavägen 13 E, Kristinehamn, har avlidit i en ålder av 81 år. Fram till 1965 var han rektor på Hacklehemsskolan, därefter lärare i Karlskoga och senare tillsynslärare i Storfors. Han var en aktiv föreningsmänniska och med i en rad föreningar, mest känd kanske som ledare inom IFK Kristinehamn och dess handbollssektion. Politiskt var han socialdemokrat och satt i fullmäktige 1951-1967. Han hade även andra politiska uppdrag, bl. a. som ordförande i fritidsnämnden.

10 år sedan

USA-valet. Kristinehamns expert besviken på Obama. ”Han framstod tidigare som en pragmatisk politiker som ville få saker uträttade, men han har på många sätt fortsatt sin företrädare George W Busch politik”. Med den salvan inledde Anders Stephanson, professor vid Columbiauniversitetet i New York och en gång elev vid Brogårdsgymnasiet, sitt anförande vid Kristinehamns Rotaryklubbs senaste veckosammanträde.

Han testar nytt med rosenkvitten. Till helgen är det dags för Honungsfestivalen. Johan Pihl på Mjödhamnen har redan börjat förbereda sig. Redan i början av förra veckan kom Johan Pihl – som driver företaget Mjödhamnen – med sin gula buss till Mariebergsområdet och började direkt tillverka det mjöd som om ungefär ett år kommer att säljas på Systembolaget i och runt Kristinehamn. Det mjöd han använder nu är ett rosenkvittenmjöd som han aldrig tidigare tillverkat.

Artikeltaggar

Familj

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.