Hoppa till huvudinnehållet

Elfte raka tog Ölme till sexan: ”Vi ska fortsätta drömma”

Publicerad:
Så här roligt hade IFK Ölme under söndagen. Serieseger i division 7 östra Värmland.
Så här roligt hade IFK Ölme under söndagen. Serieseger i division 7 östra Värmland. Foto: Mikael Redman

Nu är det klart: IFK Ölme spelar i division 6 2023.

Laget har gått fram som en ångvält i division 7 östra Värmland den här säsongen och i söndagens match hemma mot Ulvsby 2 låg det en säkrad serieseger i potten.

Ettan kom redan i matchminut tre, och rutinerade Marcus ”Heda” Hedqvist spädde på med ett stiligt nickmål efter en knapp halvtimmes spel.

– Det är många spelare i det här laget som är alldeles för bra för division 7, hyllar tränaren Fredric Zetterström.

Lite nerver blev det strax före och efter varmkorven i paus, men efter en snabb reducering för Ulvsby 2 i 49:e minuten var Cezar Henrique De Almeida Pereira lika snabbt framme och gjorde 3-1 till hemmalaget. Det blev också slutresultatet.

Marcus ”Heda” Hedqvist agerade resolut och rejält i varje situation och var en av giganterna på planen mot Ulvsby 2.
Marcus ”Heda” Hedqvist agerade resolut och rejält i varje situation och var en av giganterna på planen mot Ulvsby 2. Foto: Joakim Magnusson

För några år sedan var Zetterströms Ölme ytterst nära att forcera porten till division 2-fotbollens härligheter. Inför den här säsongen var frågan om Ölme äntligen skulle kunna lämna seriepyramidens bottenvåning bakom sig.

Fredric Zetterström hade ett enda krav för att vilja hoppa på tåget igen – en riktigt konkurrenskraftig trupp, spetsad med några gamla bekanta.

– Att så många spelare väljer att återvända till Ölme för att spela i division 7 säger en hel del. Det heter ibland att det inte finns någon klubbkänsla här, men det gör det. De här killarna brinner för föreningen, säger han.

Mixen har varit lyckad.

– Vi har allt från spelare som är 17-18 år till... ja, lite äldre spelare, skrattar Zetterström.

IFK Ölme anno 2022.
IFK Ölme anno 2022. Foto: Mikael Redman

Det blev en härlig söndag i Ölme med bubbel, konfetti och guldhattar. Närmare 100 personer fanns på plats för att bevittna seriesegerns storslagna hemkomst. Efter slutsignal, i högtalarsystemet: Campione med E-Type.

Vad händer nu?

Fredric Zetterström tycker att det gott finns plats för tre jämnstarka fotbollsklubbar i Kristinehamn.

– IFK Kristinehamn är etta just nu, och de har gjort det bra. Vi får kopiera det som har fungerat där, skynda långsamt, samarbeta och fortsätta drömma. Vi vet att andra lag drar sig för att åka till Ölme. Det blåser alltid i Ölme. Det har vi vänt till vår styrka, säger han.

Nästa helg avslutas seriespelet med en seriefinal borta mot Woody’s.

Artikeltaggar

FotbollFredric ZetterströmIFK ÖlmeKristinehamnUlvsby

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.