Hoppa till huvudinnehållet

Det brann i flerfamiljshus – rök spred sig i trapphuset

Publicerad:
1 år sedan. Det brann i ett flerfamiljshus på Parkvägen under fredagskvällen. ”Det var en källarbrand med rökutveckling som spritt sig i trapphuset. I nuläget är det oklart om de kan bo där i natt”, säger Daniel Brandberg, räddningsledare. Foto: Maria Andersson

50 år sedan

Fyra Mulleskolor inom kommunen i höst och starten sker redan på måndag i nästa vecka. Skid- och friluftsfrämjandets lokalavdelning står som arrangör av skolorna. Föreståndare för de fyra skolorna är fru Maud Svahn och det kommer att finnas utbildade ledare vid varje skola. De fyra skolorna kommer att finnas på Djurgårdsplatån, på Stenstaliden och vid Kvarndammen samt vid Bäckhem i Visnum för barn i Bäckhammar och Björneborg och södra delen av kommunen.

Nära tusen startande i årets Luslunken. På söndag återkommer Kristinehamns OK med den populära orienteringstävlingen Luslunken. Att den är populär bevisas av att vid anmälningstidens utgång hade 904 deltagare anmälts och man kan säkert räkna med en del efteranmälningar när starten går med första start kl 10 i trakterna av Lerdala cirka 6 km nordväst om staden.

25 år sedan

Tullporten säljs exekutivt. En exekutiv försäljning av bostadsrättsfastigheterna i krisdrabbade Tullporten kan resultera i att en stor del av lägenheterna åter blir bostadsrätter. En ny bostadsrättsförening har nämligen bildats med syfte att vara med i budgivningen. 50 av hyresgästerna i de 87 lägenheterna är beredda att gå med. De som avstår från att betala insats bor kvar som hyresgäster med liknande villkor.

Holländsk metod hjälper hyperaktiva barn. ”Barn med DAMP behöver inte bli värstingar”. Det säger psykoterapeut Christina Kadesjö som i Projekt Småbarn ger föräldrar med svårhanterliga barn stöd och nytt hopp med hjälp av en metod från Holland. Och nu finns hjälpen även i Kristinehamn. I Sverige har sex procent av alla sexåringar en störning i hjärnans sätt att fungera. Koncentrationssvårigheter, motoriska problem, hyperaktivitet och impulsivitet är vanliga symtom.

10 år sedan

Ladugård totalförstördes. Lars Perssons ladugård på Gammelgården i Rudskoga totalförstördes i en brand under natten mot onsdagen. Lyckligtvis var djuren ute i hagen och klarade sig undan lågorna. En kalv i en intilliggande byggnad gick dock inte att rädda. ”Det var antagligen en övertändning av något slag som orsakade smällen”, säger insatsledare Larz Eidwall och förklarar att det troligtvis hade bildats explosiva brandgaser.

Insamlingsföretag har inget 90-konto. Ett okänt insamlingsföretag har delat ut lappar i Kristinehamn där de uppmanar folk att skänka kläder. Företaget saknar dock ett 90-konto. Det är företaget Auri för människor AB som uppmanar folk att skänka kläder och andra saker till människor som är i behov av hjälp. ”Så länge de inte har något 90-konto står de inte under vår kontroll. Ett aktiebolag kan aldrig få ett 90-konto, det kan endast ideella föreningar, trossamfund och stiftelser få”, säger Tommy Jonsson på Svensk insamlingskontroll.

Artikeltaggar

Familj

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.