Hoppa till huvudinnehållet

Bygglov beviljat för radhus på Marieberg: ”Samtliga lägenheter är i två plan”

Publicerad:
Miljö- och byggnadsnämnden har gett bygglov för sex radhus på Marieberg.
Miljö- och byggnadsnämnden har gett bygglov för sex radhus på Marieberg. Foto: Maiken Kettil Schough

Miljö- och byggnadsnämnden sade i onsdags ja till bygglov för sex radhus på Marieberg. Nämnden godkände också strandskydd för en mur i norra Ölme.

Radhusen på Marieberg kommer att byggas mellan Ålkärr och de befintliga radhusen på Marieberg. Det rör sig om sex hus med totalt 24 lägenheter. Den totala byggytan uppgår till 1 790 kvadratmeter.

– Samtliga lägenheter är i två plan, men i olika storlekar. En variant är 120 kvadratmeter och den andra är 107, säger nämndens ordförande Lars Gustafson (M).

Eftersom byggloven helt överensstämmer med gällande plan krävs inget samråd, men då det rör sig om ett så stort bygge krävs nämndbeslut i ärendet.

Nämnden hade även att ta ställning till en strandskyddsdispens för en fastighet i Anneberg, Ölme. Där vill fastighetsägaren förlänga en mur mot en å som rinner intill.

Då fastigheten nyligen beviljades strandskyddsdispens i ett annat ärende föregicks inte beslutet av någon längre diskussion. Men då det rör sig om en ny byggnation måste en ny dispens till.

Artikeltaggar

ÅlkärrBostad och byggenLars GustafsonMariebergMiljö- och byggnadsnämndenÖlmePolitik

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.