Hoppa till huvudinnehållet

Frågetecken för nye DIF-backen: ”Ska känna sig för”

Publicerad:
Gustaf Lagerbielke under förra lördagens seger hemma mot Kalmar. Foto: EMMA WALLSKOG

Gustaf Lagerbielke har imponerat stort i sina två första matcher, men är nu ett osäkert kort inför lördagens viktiga streckmatch mot Norrköping.

– Han ska känna sig för, säger tränaren Tobias Solberg.

Lagerbielke tränade lätt under överinseende av fysioterapeuten Natalie Morgenstern medan hans lagkamrater förberedde sig mer intensivt.

– Han var bara med på första delen av träningen i dag. Vi hoppas att han är redo för att kunna spela i morgon. Han ska känna sig för, säger tränare Solberg efter fredagens genrepsträning.

Lagerbielke ingår trots sin känning i en uttagen matchtrupp på 19 spelare. En spelare kommer alltså att strykas under matchdagen.

Ingår i matchtruppen gör däremot inte Joe Gyau, som har en match kvar på sin avstängning efter sitt direktröda kort mot Mjällby.

Utöver Gyau saknas fyra spelare på grund av skador:

* Nikola Djurdjic (bekräftad fotskada sedan tidigare):

– Jag vet att han ska undersöka sin fot, men jag har inte fått något mer utifrån det. Det enda jag vet i dagsläget är att han inte är tillgänglig inför helgens match.

* Anton Kralj:

– Han är borta ett tag till. Det blir inte fotboll på någon vecka.

* Ronald Mukiibi:

– Han var med och tränade på hela passet i dag. Förhoppningsvis fortsätter det i rätt riktning.

* Christos Gravius:

– Han har varit med och känt sig för lätt, men vi tar inga risker. Det är inte aktuellt med spel i helgen, det är för snabbt, men vi har goda förhoppningar om nästa helg. Han är åter från och med nästa vecka, egentligen.

”De är ju stora favoriter”

Degerfors ligger på kvalplatsen och har fem poäng upp till tolfteplacerade Norrköping inför mötet på Platinumcars arena.

Degerfors kommer från ett trendbrott, 2–1 mot Kalmar. Norrköping, allsvenskans stora besvikelse så här långt, har i sin tur tre raka förluster och åtta matcher utan seger.

Rikard Norling fick sparken efter 1–1 på Stora Valla i lagens första möte för säsongen 9 juli.

Anes Mravac och Vedran Vucicevic leder nu laget tillfälligt i väntan på en ny tränare.

Tror du att ni har en skönare ingång till matchen mentalt?

– Klart vi ska ha det, mycket skönare utifrån förväntningar innan. De är ju stora favoriter liksom, inför året också. Dom skulle ha varit med däruppe, men ligger därnere. Dom ska ju bara vinna och gå framåt. Det vill man ju ha att det ska tala för oss.

– Det är bara köra på, jobba på som i våra två föregående insatser. Vi får inte ta lätt på det som har gjort att det har gått bra. Vi har lagt ner ett fantastiskt hårt jobb kollektivt och försvarat oss bra. Det har varit standarden.

”Magiskt på Valla”

Norrköping har inte heller gjort mål på tre matcher, men har å andra sidan etablerade allsvenska spetsspelare i Christoffer Nyman, Jonathan Levi och hemvändaren Arnor Sigurdsson.

– Vi hoppas att dom inte har en så bra dag. Vi hoppas, för vår del, att vi gör rätt saker och är modiga i vårt spel. Att vi inte ger dom något att jobba med inledningsvis och att vi kan växa in i matchen ännu mer och ta över. Det är förhoppningen, men det är inte alltid så enkelt.

– Vi har inte förlorat mot ”Peking” under sejouren i allsvenskan än. Vi har bra statistik mot dom och förhoppningsvis kan vi hålla det.

Vulkanerna räknar, som konstaterat, med att fylla tre bussar till Norrköping.

– Det är roligt. Det är därför vi håller på, för att det finns ett intresse. Det är därför vi kan hålla på. Det kommer säkert bilar också och stödet är oerhört viktigt. Senast var det magiskt på Valla och då höjs alla några procent. Det är viktigt även i morgon.

Truppen

Matchtruppen (19 spelare): Alfie Whiteman, Jeff Gal, Gustav Granath, Gustaf Lagerbielke, Sean Sabetkar, Oscar Wallin, Sebastian Ohlsson, Diego Campos, Johan Bertilsson, Dijan Vukojevic, Erik Lindell, Daniel Krezic, Rasmus Örqvist, Elyas Bouzaiene, Adam Carlén, Justin Salmon, Adhavan Rajamohan, Omar Faraj, Albin Mörfelt.

Startelvan på genrepsträningen: Alfie Whiteman – Gustav Granath, Sean Sabetkar, Sebastian Ohlsson – Erik Lindell, Adam Carlén, Justin Salmon, Elyas Bouzaiene – Rasmus Örqvist, Omar Faraj, Dijan Vukojevic.

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollGustaf Lagerbielke Stora VallaTobias Solberg

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.