Hoppa till huvudinnehållet

KIBF:s poängkungar lämnar - värvas av Hultsberg

Publicerad:
Oskar Röös och Pontus Forslund tar nästa steg i innebandykarriären.
Oskar Röös och Pontus Forslund tar nästa steg i innebandykarriären. Foto: Oscar Gustavsson

Efter en dramatisk säsong för Kristinehamns innebandyförenings herrar, där laget lyckades kvala sig kvar i division 2, tar nu flera spelare klivet vidare. I veckan blev det klart att radarparet Oskar Röös och Pontus Forslund kommer spela tillsammans i Hultsberg nästa säsong.

Inför fjolårets säsong lämnade Oskar Röös och Pontus Forslund KIBF för spel i Karlskoga IB. Vid jul återvände de hem till moderklubben och satte fart på det offensiva spelet som gjorde att laget kunde hålla sig kvar i tvåan.

NKP har tidigare berättat att målmaskinen Viktor Rudsvik är klar för spel i division 1 med Hagfors IBS kommande säsong. Nu har även Oskar Röös och Pontus Forslund tagit nästa steg i innebandykarriären och skrivit på för Karlstadklubben Hultsberg IBF, som spelar i division 2 och därmed kommer möta Kristinehamn nästa säsong.

– Jag har under flera säsonger haft kontakt med Hultsberg men det har inte känts som en klubb som har kvalitéerna för att kvala upp till division 1. Men på senare tid har de verkligen gjort ett stort lyft och jag vill vara med på den resan, berättar Oskar för NKP.

Eftertraktade

Oskar producerade föregående säsong 29 poäng (19+10) på 18 matcher. Efter övergången tillbaka till Kristinehamn vid jul producerade Oskar 19 poäng (11+8) på bara 7 matcher. Såhär skriver Hultsberg IBF om värvningen på sin Instagram:

– Oskar är en spelare som vart högt upp på önskelistan i flera år, så det känns otroligt bra att äntligen knyta honom till Hultsberg. Som spelare utmärker han sig genom en naturlig förmåga att läsa spelet och hitta ytor där han alltid blir spelbar. Rent tekniskt är det en fantastisk passningsspelare och avslutare, men framförallt förmågan att värdera de båda med sin rightfattning.

Hittills har Oskar bara gjort en träning med det nya laget, men han har redan fått en positiv känsla inför hösten.

– Det känns som ett skönt gäng och jag tror att vi kan gå långt med det laget vi kommer ha den här säsongen.

Pontus Forslund skrev på för Hultsberg IBF i juni och Oskar Röös blev klar under förra veckan.
Pontus Forslund skrev på för Hultsberg IBF i juni och Oskar Röös blev klar under förra veckan. Foto: Privat

Även Pontus är en värvning som Hultsberg är mycket stolta över. Under säsongen som gick spelade han på olika positioner men levererade oavsett. Totalt blev det 54 (31+23) poäng på 44 matcher varav 24 poäng på 20 matcher i division 2. Såhär skriver Hultsberg IBF på sin Instagram:

– En spelare som fångade vår uppmärksamhet genom sin teknik och mångsidighet på planen. Renodlade tvåvägscentrar växer inte på träd, så när möjligheten dyker upp är det bara tacka och ta emot! Pontus har en förmåga lösa situationer både defensivt och offensivt genom sin teknik samt förmåga att läsa spelet.

Pontus hoppas att laget ska kunna kvala upp till division 1 och att han själv ska kunna bidra både på och utanför planen.

– Hultsberg är en bra och seriös förening. Jag tror Hultsberg har en bra framtid också. Vi har ett bra lag och en bra känsla, så det är bara och köra nu, säger han till NKP.

Hur känns det att återförenas med varandra i ny klubb?

– Det känns skönt att få spela med Pontus ännu en säsong för vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Vi är två helt olika speltyper men som vet vart vi har varandra så vi förbättrar varandra. Pontus smarthet och lugn på planen och jag som är lite mer av en poängspelare, säger Oskar och får medhåll från Pontus.

– Det känns riktigt tryggt och bra. Alltid lika kul och spela med Oskar! Vi har spelat med varandra länge nu, så nu vet vi våra styrkor på planen som vi då utnyttjar. Och så är vi bra vänner så det skapar ju en sorts kemi. Så vi kompenserar varandra bra på planen, säger Pontus.

Artikeltaggar

Hultsberg IBFInnebandyKristinehamnKristinehamns IBFOskar RöösPontus Forslund

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.