Hoppa till huvudinnehållet

Det händer vecka 30: Bilträff, musik och teknikdag

Publicerad:

Sommaren bjuder som bäst på både sol och härliga aktiviteter. Under vecka 30 blir det mycket musik i kyrkan, men även chans att kolla in bilar och traktorer.

Hembygdsgården

Torsdag kväll hålls det allsång utanför logen. Dragspelsklubben håller i det hela. Vid regn flyttar man in på logen.

Som vanligt är serveringen öppen varje dag hela sommaren. Boule kan man delta i på måndag eftermiddag.

Loppisen i kaffestugan håller öppen på lördag middag.

Musik

Tisdag kväll är det Musik i sommarkväll i Österviks kapell. Då bjuds det på "Pianopärlor", musik av WA Mozart och Clara Schumann med Malena Karlsson på flygel.

Onsdag kväll står Björneborgs kyrka värd för Musik i sommarkväll. Programmet då går under namnet "I denna ljuva sommartid" och ges av trion Närproducerat, som består av Anna Larsson, Karl Wallmyr och Boel Mogensen.

Under torsdagen blir det Musik i sommarkväll i Rudskoga kyrka. Konserten "Fri som en fågel" ges, som består av musikal, visa och pop. Klara Pollack sjunger och Kristoffer Svärd spelar piano.

Bio

På fredag kväll och eftermiddag kan man Titta på filmerna "Pelle Svanslös" och "Lyckligare kan ingen vara" på Kristinehamns herrgårdscamping i Kristinehamns skärgård.

The European way är ett återkommande evenemang i Björneborgs Folkets park.
The European way är ett återkommande evenemang i Björneborgs Folkets park. Foto: Pernilla Andersson

Ölmeklint

På lördag kväll kommer Hugo Lövang och sjunger tröstevisor.

European Way

Tidigare i sommar var det amerikanarna som intog Björneborgs Folkets park. På lördag är det dags för europeiska bilar att visas upp. I vanlig ordning erbjuder parken fina priser, tidstypisk musik och tipspromenad. Priser delas ut i kategorierna Peoples choice, European Way och Folkparkens pris till Finaste fordon och Finaste MC.

Innan dess under måndagen har parken sitt motorcafé öppet, precis som tidigare i sommar.

Teknikdagen

På söndag är det återigen dags för årets Teknikdag. Den här gången är det bredskap som står i fokus. Förutom allt tekniskt blir det olika familjenöjen som hantverksförsäljning, visning av djur och gårdsförsäljning av olika matvaror.

Gamla EPA- och A-traktorer visas upp och i år blir det dessutom en miniutställning med ett antal Porsche allgeier-traktorer vilket är en mindre typ av trädgårdstraktorer.

Artikeltaggar

FamiljNöje/Kultur

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.