Hoppa till huvudinnehållet

De fick vänta ett år på att gifta sig

Publicerad:
1 år sedan. Redan i början av 2019 hade de bokat in den 25 juli 2020 för sitt bröllop. Men så kom coronapandemin. Nu har ett år gått och Emma Johansson och Björn Edström är bara veckor ifrån sin stora dag. Foto: Ida Oscarsson

50 år sedan

Hundar drev får. Togs av polisen. Två lösspringande hundar har omhändertagits av Kristinehamnspolisen. Det var på måndagsmorgonen som två hundar upptäcktes på ett gärde vid Bjurtjärnsvägen, nära fastighet 20. Hundarna, en jakthund och en schäfer, ljusbrun resp. grå höll på och drev får. Hundarna förvaras nu hos polisen och där är man tacksam om ägaren eller ägarna ville höra av sig. Polisen meddelar att det är förbjudet att ha hundarna lösa och utan uppsikt.

1.151 kr i RK:s ”kopparbössor”. Sedan mars månad i år har det stått insamlingsbössor från Röda Korset i många affärer, varuhus och liknande i Kristinehamn. Man har vädjat om att få de kopparmynt som ej skall användas efter halvårsskiftet. Allmänhetens svar på denna vädjan har varit nära nog överväldigande. Då man i dagarna enligt planerna tagit in bössorna för redovisning, fann man ett sammanlagt belopp på 1.151:53. Många givare hade lämnat betydligt större bidrag än kopparmynt.

25 år sedan

Nu är det höväder. Blåst och strålande solsken. Bättre väder kan man väl inte önska sig när det är dags för höskörd. ”Det vi tar in i dag slog vi i förrgår. Det har gått väldigt fort att få höet torrt”, säger Lars Virén i Träfors. Men det vackra vädret kom lite sent och även om det inte går att klaga på kvantiteten blir kvaliteten sämre ju senare man skördar. Det är främst proteinhalten som minskar. ”Visserligen blir det mer hö, men det går inte att få koa att äta hur mycket som helst”, säger Lars Virén.

De träffades på Berkeley. Nu är Christer och Chris i Kristinehamn för att lansera Deep Trees. De träffades på Berkeley University runt 1982-83, förre kristinehamnaren Christer Brenne och amerikanen Chris Florio. Nu har de precis gett ut sin första skiva under namnet Deep Trees. ”Vi blev klara med en låt i månaden ungefär. När den ene sov så arbetade den andre. Jag vaknade upp på morgonen och kunde konstatera att ”den mixningen gjorde du bra i natt”, säger Chris och skrattar.

10 år sedan

Skada avbröt 160 mil på cykel. Kristinehamnsbördige Claes Jansson, numera bosatt i Karlstad, påbörjade i fredags en cykeltur från Riksgränsen, Sveriges sista utpost mot Norge. Tanken var att han, under loppet av tio dagar, skulle cykla till Karlstad – en sträcka på drygt 160 mil. I lördags, cirka 30 mil in på cykelturen, började dock en gammal knäskada att spöka och Claes tvingades därför avbryta sin storslagna satsning. Kommer du att göra ett nytt försök? ”Absolut. Nu gäller det bara att bygga upp knäna igen”.

Fullsatt när Kent och Lasse sjöng Elvis. ”Elvis sånger kommer att vara i evighet”, konstaterade sångaren Kent Lundberg, som tillsammans med pianisten Lasse Magnell, som väntat, gav en oförglömlig konsert i en fullsatt Visnums kyrka i söndags kväll. Folk kom tidigt för att försäkra sig om en plats och när klockan var sju var kyrkan fullsatt.

Artikeltaggar

Familj

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.