Hoppa till huvudinnehållet

Då kände sig Torbjörn som en vinnare igen

Publicerad:
<strong id="strong-17af41fb5780567419e508a251ca2f2b">1 år sedan.</strong> Torbjörn Johansson råkade ut för en arbetsplatsolycka som slutade med att han fick amputera sitt högra ben ovanför knäet. Sex månader senare fick han sin första benprotes. ”Jag gjorde segertecken”.
1 år sedan. Torbjörn Johansson råkade ut för en arbetsplatsolycka som slutade med att han fick amputera sitt högra ben ovanför knäet. Sex månader senare fick han sin första benprotes. ”Jag gjorde segertecken”. Foto: Ida Oscarsson

50 år sedan

Största OK-anläggningen invigd. Kommunalrådet K. A. Karlsson klippte strax efter klockan elva på fredagen av det blågula bandet framför bensinpumparna vid Västerlånggatan och öppnade därmed OK Värmlands största bilvårdsanläggning. Det var trängsel kring pumparna den här första dagen och många bilister hade infunnit sig i mycket god tid för att om möjligt bli den nya anläggningens första kund.

Golfentusiast i Kristinehamn kör 1.500 mil för att få tävla. ”Så länge vi bara är tolv spelare kan vi inte få en bana av kommunen och så länge vi inte har en bana kan vi inte få så många fler intresserade att börja spela. Där är något av en ond cirkel”, säger Ingvar Carlsson. ”Själv tränar jag 5–6 gånger i veckan under säsongen förutom tävlingarna på helgerna, så man kan nog säga att jag är något av en fantast. Varje sommar kör jag 1.500 mil bara till tävlingar. Jag tränar dels här vid bågskyttebanan, dels i Karlstad”.

25 år sedan

6 000 såg Ronja. De sista föreställningarna med Ronja Rövardotter spelades inför storpublik i ett fantastiskt sommarväder nu till helgen. När Lekaresällskapet summerar de två veckorna vid Picassoudden kan de konstatera att de fick mer än dubbelt så stor publik än vad de räknat med. ”Vi hade räknat med att 2 000-3 000 personer skulle se föreställningarna. Men det kom långt över 6 000, säger Laszlo Mike, producent.

En nypa nostalgi, en smula atmosfär, en rejäl dos fågelkvitter blandat med glad musik och så bra svikt i golfbrädorna. Det är dansbanesommar när den är som bäst. Under sommaren arrangerar Hembygdsföreningen dans på dansbanan varannan torsdag. I torsdags dansade ett hundratal personer till enmansorkestern Ove´s. På en bänk sitter Gunvor Selldén och njuter. Trots sin onda fot har hon kommit för att dansa och hon blev inte sittande länge. ”Foten? Nej, den kände jag inte av alls. Sånt känns inte när man dansar och har roligt”.

10 år sedan

Barn lär sig mer om sina hundar. I torsdags samlades barn på Kristinehamns hundcenter för att träna sina hundar och lära sig att bättre förstå deras språk. ”Det är bra att man får träna”, sade Leja Lennartsson. ”De får lära sig litet om hundens språk, vad den menar och hur man ska bete sig kring hundar”, berättade Ann Lennartsson som driver Kristinehamns hundcenter. ”En hund som viftar på svansen tycker man är glad och positiv, men det kan även vara en dominanshandling så man får även titta på ögon öron”.

De fick träna med Liverpool. Under tre dagar har storklubben Liverpool hållit fotbollsskola på Sannaheden. Lägret blev en succé och nu hoppas både arrangerande Villastaden samt deltagarna på att det blir en repris nästa år. Syskonen Nellie och Wille Tryggvesson är två av dem som deltagit. ”Det har varit jätteroligt. Vi har tränat mycket”, säger trettonåriga Nellie och får medhåll av elvaårige lillebrorsan och målvakten Wille.

Artikeltaggar

FamiljKristinehamn

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.