Hoppa till huvudinnehållet

Baudin (S) besökte Kristinehamn: ”Blir imponerad och inspirerad av mötena”

Publicerad:
Tobias Baudin (S) besökte Kristinehamn under onsdagen.
Tobias Baudin (S) besökte Kristinehamn under onsdagen. Foto: Sandra Österman

Under onsdagen besökte Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin Kristinehamn. Bland annat stod ett besök på Aston Haralds mekaniska verkstad på agendan.

– För mig är det viktigt att höra direkt från de som jobbar på golvet och från medlemmarna i IF metall vad de tycker är viktigt, säger Tobias Baudin.

I november förra året valdes Tobias Baudin till partisekreterare för Socialdemokraterna. Sedan dess har han besökt samtliga 26 valdistrikt och sist på listan stod Värmland, och Kristinehamn.

– Nu besöker jag det sista partidistriktet och därför är jag här idag, säger Tobias Baudin.

Först besökte partisekreteraren Aston Haralds mekaniska verkstad och Björneborg steel.

Tobias Baudin fick en rundtur på Aston Haralds mekaniska verkstad och Björneborg steel. På Aston Haralds var Magnus Andersen (till vänster) en av de som visade partisekreteraren runt.
Tobias Baudin fick en rundtur på Aston Haralds mekaniska verkstad och Björneborg steel. På Aston Haralds var Magnus Andersen (till vänster) en av de som visade partisekreteraren runt. Foto: Sandra Österman

– Det är bra att kunna träffa IF metall och industriföretagen. Jag har fått mycket input om vad som är viktigt för oss att ta med oss, vad som är bra för industrin och därmed vad som är bra för Sverige, säger Tobias Baudin.

– Jag blir imponerad och inspirerad av de här mötena.

Vad har du fått med dig efter besöket?

– Framförallt slås man av hur pass konkurrenskraftig svensk industri är. Vi är verkligen synonymt med kvalité. Vill man ha en bra industriprodukt då ska man köpa från Sverige och det kommer inte minst utifrån att vi har så pass hög utbildningsnivå på de som gör jobbet, säger Tobias Baudin.

Tobias Baudin ställde frågor om Aston Haralds till produktionschef Eje Bernström.
Tobias Baudin ställde frågor om Aston Haralds till produktionschef Eje Bernström. Foto: Sandra Österman

– Både tjänstemän och ingenjörer såklart men också de som står på golvet och gör själva produkten. Det är väl också en av de största utmaningarna, att hitta arbetskraften. Vilket är problematiskt eftersom det här definitivt inte är enkla jobb, det är komplicerade och svåra jobb.

Tobias Baudin ser dock positivt på att det finns ett Teknikcollege i Kristinehamn.

Teknikcollege satsar framåt i nya lokaler
Personal från Björneborg steel visade runt.
Personal från Björneborg steel visade runt. Foto: Sandra Österman

– Fler behöver välja den här linjen. Det är fantastiskt fina jobb, jobb som är viktiga för landet. De skapar mycket tillväxt som i sin tur genererar skatteintäkter som vi kan finansiera välfärden med.

Efter verksamhetsbesöken var det dags att samtala med kristinehamnarna. Detta genom dörrknackning.

– Vi går runt och knackar på dörrarna. De som öppnar samtalar vi med och det slår mig hela tiden hur fantastiskt trevliga människor är och hur pass roliga samtal vi har, säger Tobias Baudin.

Eje Bernström, produktionschef Aston Haralds mekaniska verkstad, Tobias Baudin (S), kommunpolitiker Samuel Carlén (S) och Magnus Andersen, Aston Harald.
Eje Bernström, produktionschef Aston Haralds mekaniska verkstad, Tobias Baudin (S), kommunpolitiker Samuel Carlén (S) och Magnus Andersen, Aston Harald. Foto: Sandra Österman

Artikeltaggar

Björneborg SteelKristinehamnPolitikTobias Baudin

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.