Hoppa till huvudinnehållet

Förslaget: Multiarena även vid Björneborgs skola

Publicerad:
I ett Kristinehamnsförslag efterfrågas en multiarena vid Björneborgs skola.
I ett Kristinehamnsförslag efterfrågas en multiarena vid Björneborgs skola. Foto: Joakim Magnusson

Efter ett Kristinehamnsförslag om en multiarena vid Ölme skola tog Skolnämnden ett beslut att undersöka möjligheten att upprätta en sådan anläggning. Nu har ett nytt Kristinehamnsförslag kommit in – om en multiarena i Björneborg.

Förslaget om en multiarena i Ölme fick 69 röster och togs upp vid skolnämndens senaste sammanträde. Där beslutades att starta en utredning.

– Vi har lämnat över uppdraget till förvaltningen, sade Johanna Gustavsson (C), ordförande för skolnämnden, till NKP.

– Nu kommer man se över behovet och möjligheterna.

Under måndagen registrerades ett Kristinehamnsförslag där ytterligare en multiarena föreslås. Denna gång vid Björneborgs skola.

Förslagslämnaren vill att behovet och möjligheten även ses över i Björneborg.

”Ytan finns även här och det har länge varit ett önskemål både från lärare och elever att få en multiarena även till Björneborgs skola”, står det i förslaget.

”Elevunderlaget finns och fritidsgården Moxie får ju då ytterligare en aktivitet för att försöka locka till sig fler besökare på kvällstid”.

Förslaget ligger uppe för omröstning fram till den 21 augusti.

Efter två dygn hade förslaget 15 röster för. 50 krävs för att det ska tas upp politiskt.

Förslaget – gör en multiarena vid ÖlmeskolanMultiarena i Ölme föreslås: ”Utbudet är slimmat redan som det är för barnen”

Artikeltaggar

BjörneborgKristinehamnsförslagPolitik

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.