Svar till Varför fick eleverna flytta skolan?

Insändare
PUBLICERAD:
Här flyttas Presterudsgymnasiet till KTIC.
Foto: Maiken Kettil Schough
I en insändare som publicerades den 10 juni undrar Teknikförespråkare varför elever var med och genomförde flytten till de nya skollokalerna. Insändaren ville veta varför flytten genomfördes innan sommarlovet, om eleverna fått fullgod undervisning och hur information gått ut om flyttplanerna.

Sammanslagningen mellan Brogårdsgymnasiet och Presterudsgymnasiet är i full gång och till höstterminen kommer Kristinehamns kommun att ha en gemensam gymnasieskola, Brogymnasiet. Flytten till de nya lokalerna har planerats för att ge bästa möjliga effekt för hela gymnasieskolan. För att hinna få allting på plats innan skolstarten i augusti har flytten av tunga maskiner startats av våra entreprenörer redan i maj. Resten av flytten genomförs under sommaren.

Personal har rensat och packat utrustningen så att flyttpersonalen kan ta vid och utföra den fysiska flytten. Eleverna har till viss del varit med i förberedelsearbetet eftersom vi bedömt att det är gynnsamt för dem att vara delaktiga i att ställa i ordning sin egen undervisnings- och arbetsmiljö, vilket ger ökad motivation och kunskapsmässigt mervärde.

Under våren har skolledning och lärare planerat och genomfört undervisning mot uppsatta program- och kursplanemål. Eftersom verkstäderna inte varit tillgängliga för undervisning från maj månad har vårterminens praktiska undervisning genomförts tidigare under läsåret. Läsåret avslutades med teoretisk undervisning och studiebesök. Eleverna har alltså inte gått miste om några praktiska moment och den garanterade undervisningstiden har fullföljts.

Information om hur flytten ska gå till och om hur undervisningen planerats har kommunicerats kontinuerligt med personal och elever sedan slutet av 2021. Elever och personal som ska nyttja de nya lokalerna har varit vår primära målgrupp för den här informationen. Tyvärr har vi missat att informera vårdnadshavare till omyndiga elever om hur flytten kommer gå till, vilket vi beklagar.

Till höstterminen ser vi fram emot att träffa våra elever i en ny, sammanslagen gymnasieskola där eleverna har goda förutsättningar att nå uppsatta mål i nya teknikanpassade verkstäder och undervisningslokaler.

Jonas Bergman Wallin

Skolchef

Rickard Kristoffersson

Planeringsstrateg

Lars Reinholdsson

Rektor

Martin Andersson

Biträdande rektor

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.