Hoppa till huvudinnehållet

Förslaget – gör en multiarena vid Ölmeskolan

Publicerad:
Skolförvaltningen har beslutat att utreda om det är möjligt att bygga en multiarena vid Ölmeskolan.
Skolförvaltningen har beslutat att utreda om det är möjligt att bygga en multiarena vid Ölmeskolan. Foto: Magnus Carlsson

Nu kan Ölmeskolan komma att få en multiarena. Skolnämnden har beslutat att utreda möjligheten efter att någon lämnat in ett Kristinehamnsförslag.

Förslagslämnaren skriver i medborgarförslaget att hen önskar att kommunen ska ”se över möjligheten att bygga en multiarena vid Ölmeskolan likt dem som finns vid Stenstalidskolan, Södermalmsskolan och Djurgårdsskolan.”

Den som lämnat förslaget skriver att hen ”tycker det är på tiden att den grusplan som finns vid Ölmeskolan görs om till en liknande multiarena som finns vid flera övriga skolor i kommunen.”

De är också vad skolnämnden nu kommer att göra.

– Vi har lämnat över uppdraget till förvaltningen, säger Johanna Gustavsson (C), ordförande för skolnämnden.

Utreder förslaget

Det som nu händer är att en utredning görs av skolförvaltningen i Kristinehamns kommun.

– Nu kommer man se över behovet och möjligheterna, säger Johanna Gustavsson.

Det som förslagslämnaren framhåller i sitt kristinehamnförslag är att den grusplan som finns vid Ölmeskolan och som har varit ”intakt” sedan skolan byggdes främst funkar för barn som spelar fotboll görs om till en yta för alla.

”Slimmat utbud”

Om du är i barn i Ölme finns, enligt förslagsskrivaren, det inga chanser att röra på sig om barnen inte vill spela fotboll på rasten eller fritiden.

– Utbudet är slimmat redan som det är för barnen i Ölme, då vi måste sträva efter att få fler barn i rörelse, skriver förslagslämnaren.

Skolförvaltningen kommer att arbeta med att utreda förslaget men när utredningen är färdig dröjer.

– Det blir till hösten som den kommer, säger Johanna Gustavsson.

Artikeltaggar

BarnSkola och utbildning

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.