Hoppa till huvudinnehållet

Därför är Nya Kyrkogatan avstängd

Publicerad:
Kommunen förbereder inför kommande bygge på tomten bakom Stadshotellet. Därför har Nya Kyrkogatan varit avstängd större delen av veckan.
Kommunen förbereder inför kommande bygge på tomten bakom Stadshotellet. Därför har Nya Kyrkogatan varit avstängd större delen av veckan. Foto: Magnus Carlsson

VA-avdelningen arbetar för fullt med förberedelserna inför de kommande byggnationerna på Stadshotellet. Som ett steg i det har Nya Kyrkogatan varit avstängd en större del av denna vecka.

Tidigare i veckan stängdes Nya Kyrkogatan av intill korsningen in till parkeringen bakom Stadshotellet och Assemblegatan.

Anledningen är att nya ledningar för dagvatten och avlopp till de planerade byggena bakom Stadshotellet ska ner i marken och nu görs förarbetet.

Arbetet med att dra vatten och avlopp dröjer till 1 augusti, men vissa förberedelser ville VA-avdelningen ha färdigt innan semestrarna.

– Det är inför byggnationen av den första av tre byggnader bakom Stadshotellet, säger Patrik Karlsson på VA-avdelningen.

När kommer avstängningen att hävas?

– Jag hoppas att vi hinner färdigt idag (fredag) annars så är det klart på måndag nästa vecka, säger Patrik Karlsson.

Artikeltaggar

CentrumKristinehamnTrafikVAVägarbete

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.