Hoppa till huvudinnehållet

Fick en offensivare roll – nu bland de målfarligaste i Värmland

Publicerad:
Momoh Konneh öser in mål för sitt IFK Ölme.
Momoh Konneh öser in mål för sitt IFK Ölme. Foto: Markus Redman

IFK Ölme går som tåget i division 7 östra och Momoh Konneh har svarat för många av målen.

– Momoh har gjort det jättebra. Han har kommit till egna lägen, och fått bra lägen av andra i laget, säger Charlie Zettergren, assisterande tränare.

IFK Ölme startade förra säsongen om i division 7. Momoh Konneh var en av många nya spelare och han vann den interna skytteligan, tillsammans med Patrik Jacobsson Duljaj.

I år har det gått ännu bättre för 30-åringen. I måndags utsågs han av fotbollsoraklet Svante Bernhard till en av veckan dess för innans tre hetaste spelare i Värmland.

– Han har fått en annan roll i år, på forwardsposition istället för högermitt. Det är den största skillnaden, säger Charlie Zettergren.

Ölme har i Momoh Konneh, Patrik Jacobsson Duljaj och Fredrik Bergström tre mycket starka forwards för att vara division 7.

Momoh Konneh har hittills gjort elva mål och övergläns endast av Kim Löfving, Woody’s (13), och Samuel Losander, Bråten (12). Detta på herrsidan i Värmland.

Seriefinal

På fredag har Ölme tidig seriefinal. Laget tar emot Karlskogalaget Woody’s som inte heller har tappat någon poäng hittills.

– Det kommer att bli väldigt intressant. Vi är taggade naturligtvis. Vi vet att Woody’s är ett bra lag. Det är bara att titta på laguppställningen, de har spelare som hör hemma i högre divisioner. Men vi ska också spela högre upp och det ska vi visa också, säger Charlie Zettergren.

– Alla spelare på alla positioner har verkligen tagit ett snäpp uppåt.

Artikeltaggar

FotbollIFK ÖlmeMomoh Konneh

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.