Förskolebarn bjöd äldre på lek och sång: ”Ser jättemycket fram emot det här”

Publicerad:
Förskolan Spiggen besökte Kolgårdens gruppboende som en del i ett projekt inom Kristinehamns kommun där äldre och barn umgås. Ann-Louis Rang var en av de boende på Kolgården som var med och lekte. Foto: Sandra Österman

Under tisdagen besökte barn från förskolan Spiggen de äldre som bor på Kolgårdens gruppboende. Både lek och sång stod på agendan.

Under strålande sol ställde sig fyra förskolebarn från Spiggen och sjöng för de boende på Kolgården. Idas sommarvisa, Imse vimse spindel och Bockarna bruse var några av sångerna som det bjöds på.

Det är andra gången som Spiggen besöker Kolgården. Vid första tillfället var det mer av ett studiebesök och de fick bekanta sig med lokalerna och de äldre.

– Barnen ser jättemycket fram emot det här och vill verkligen hit så responsen har varit över förväntan, säger Meeri Augustsson från Spiggen.

– Det är en bra start, säger Helena Nielsen, enhetschef på Kolgården och berättar att tanken är att genomföra tre, fyra träffar om året.

Lena Widlund från Kolgården var med barnen Isak, Filippa, Sigrid och Mataab och kastade prick i hinken. Med på bilden är också Almeta Zafiri från Spiggen och Kolgårdens enhetschef Helena Nielsen.
Lena Widlund från Kolgården var med barnen Isak, Filippa, Sigrid och Mataab och kastade prick i hinken. Med på bilden är också Almeta Zafiri från Spiggen och Kolgårdens enhetschef Helena Nielsen. Foto: Sandra Österman

Träffarna är en del av ett projekt inom Kristinehamns kommun som innebär att en rad olika äldreboenden ska ha kontinuerliga träffar med en förskola var.

Snart ska barn och äldre umgås: ”Väldigt positivt”

– Barnen har varit väldigt positiva till det här projektet. De har varit nyfikna och vi har berättat hur det går till och vi har pratat om hur det kan se ut när man blir äldre. En del kanske sitter i rullstol, en del kanske har rullator, säger Meeri Augustsson.

Projektet var tänkt att inledas redan under 2020 men har blivit uppskjutet.

– Det här tror jag är något som kommer falla väldigt väl ut. Det är något som vi satsade pengar på 2020 men sen kom pandemin emellan, har Sonja Höglund (M), ordförande för stöd, vård och omsorgsnämnden tidigare sagt till NKP.

Isak, Mataab, Filippa och Sigrid bjöd på sång tillsammans med Almeta Zafiri och Meeri Augustsson.
Isak, Mataab, Filippa och Sigrid bjöd på sång tillsammans med Almeta Zafiri och Meeri Augustsson. Foto: Sandra Österman
Vill se fler barn inom äldreomsorgen

Artikeltaggar

ÄldreboendeÄldreomsorgBarnFörskolorKristinehamns kommunVård och omsorg

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare