Skärgården har inte blivit bättre för handikappade toanödiga

Insändare
PUBLICERAD:
Monica Gustavsson (C), ordförande i tekniska nämnden och Hanna Åsander, projektledare på tekniska förvaltningen höll ett tal på invigningen av nya Picassoparken i samband med Cykelns dag. Utformningen av parkering för funktionshindrade får kritik av signaturen Handikappad.
Foto: Madeleine Sandström
Man tar sig för pannan, när man läser svaret angående omplaceringen av handikapplatserna ute vid Picassoudden. I svepande ordalag skriver projektledaren Hanna Åsander att det blir bättre nu, efter att handikapplatserna på framsidan tagits bort. Att representanter ur handikapprörelsen givit sitt stöd, verkar helt otroligt.

Att nu placera dem strax bakom handelsboden och skithusen, är rent ut sagt oförskämt. Det är diskriminerande och det visar med tydlighet, hur kommunen ser på funktionshinder än idag. Det påminner mig, från min ungdom, när man skapade miljöer för gömma undan handikappade.

Gör om och gör rätt: Gör området bakom handelsboden till cykelparkering. Bredda infartsvägen till udden för plats för 2-3 inrutade handikapplatser.

I övrigt är mycket av förslaget bra med en bilfriare miljö därute.

Handikappad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.