Hoppa till huvudinnehållet

Fontänen utanför Stadshotellet tas bort

Publicerad:
Fontänen utanför Stadshotellet kunde inte lagas. Nu är det borttagen. Foto: Maria Andersson

Fontänen framför Stadshotellet tas bort. Arbetet pågår för fullt och som en tillfällig lösning läggs gatsten på platsen istället.

Fontänen framför Stadshotellet har länge varit ut funktion. Något som bland annat genererat i debatt på NKP:s insändarsida om fontänskötsel.

Skötsel av fontäner?Fontänerna kontrolleras varje dag

Men någon ordning på just fontänen utanför Stadshotellet var varit svår att få till.

Kommunen skriver på sin Facebooksida att de under många års tid försökt med olika metoder att bevara och laga fontänen, men utan framgång.

Nu tas den istället bort.

”Tillsammans med fastighetsägaren har vi därför valt att ta bort fontänen och istället stensätta området”, skriver kommunen.

”Vi arbetar med detta under veckan och snyggar till platsen med nya blomurnor som får välkomna årets studenter till balen”.

Men stensättningen ska inte bli någon permanent lösning. I kommentarsfältet skriver flera kommuninvånare att de gärna ser en ny fontän eller liknande på platsen.

”Stenläggningen är en tillfällig lösning och vi planerar tillsammans med fastighetsägaren för något nytt i framtiden”, svarar kommunen.

Artikeltaggar

CentrumKristinehamnSamhälleStadshotellet KristinehamnVatten

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.