Hoppa till huvudinnehållet

Förlustsviten bruten för IFK: ”Äntligen en seger igen”

Publicerad:
Nyedshov förlorade mot IFK Kristinehamn

Matchen mellan Nyedshov och IFK Kristinehamn på Molkoms IP slutade 0-5 (0-4). Ett skönt trendbrott för IFK Kristinehamn. Laget hade före fredagens bortamatch fyra förluster i rad i division 4 Värmland herr i fotboll.

– Äntligen en seger igen, grabbarna gör en fantastisk match rak igenom. Skönt att vi är väldigt effektiva i första halvlek och dödar matchen. Fyra mål på fem, sex lägen. Andra halvlek blir mycket fram och tillbaka. Vi har full kontroll och de skapar ingenting på oss, säger IFK:s tränare Peter Samuelsson.

– Vi har dock många lägen till och göra tre, fyra mål till. Men i helhet en fantastisk insats. Det vi gör extra bra idag är omställningsspelet som är sjukt bra. Alla fyra målen i första halvlek är kontringar. Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka sedan Sunne nästa torsdag.

IFK Kristinehamn började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog William Ljung till.

IFK Kristinehamn ökade också ledningen till 0-2 i 20:e minuten, genom Jimmy Frisk.

IFK Kristinehamn ökade ledningen till 0-3 i 25:e minuten, genom Ludvig Lindermo.

IFK Kristinehamn gjorde också 0-4 strax före halvtidsvilan, åter igen genom Jimmy Frisk. IFK Kristinehamn gjorde också 0-5 genom Jimmy Frisk som med målet fullbordade sitt hattrick i 54:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 0-5.

Jimmy Frisk gjorde tre mål för IFK Kristinehamn.

Nyedshov har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan IFK Kristinehamn har en vinst och fyra förluster.

I tabellen innebär det här att IFK Kristinehamn nu ligger på åttonde plats. Nyedshov är på tionde plats.

I nästa omgång har IFK Kristinehamn Sunne borta på Kolsvik, torsdag 2 juni 19.30.

Artikeltaggar

Division 4 VärmlandFotbollIF NyedshovIFK Kristinehamn FotbollMolkoms IP

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.