Duo hade över 320 narkotikaklassade tabletter – åtalas

Publicerad:
En man och en kvinna i 30-årsåldern åtalas för flera fall av narkotikabrott i Kristinehamn. Genrebild. Foto: Erlend

En man och en kvinna i 30-årsåldern åtalas för att ha innehaft över 320 narkotikaklassade tabletter.

Det var i början av februari som duon ska ha ertappats med totalt 321 narkotikaklassade tabletter, 2,47 gram cannabisharts och 18,12 gram amfetamin.

Både mannen och kvinnan åtalas för narkotikabrott. Kvinnan åtalas i andra hand för ringa narkotikabrott då hon enligt åtalet ska ha brukat amfetamin.

Mannen erkänner brott och kvinnan erkänner att hon brukat amfetamin men nekar till brott i övrigt.

Mannen åtalas också för grov olovlig körning, två fall av ringa narkotikabrott, rattfylleri och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Detta för att han ska ha kört bil i Kristinehamn efter att ha använt amfetamin den 5 mars i år. Mannen ska då även haft två knivar samt 0,84 gram cannabisharts och fem narkotikaklassade tabletter.

Han åtalas också för att ha kört bil efter att ha använt amfetamin den 13 mars. Där är brottsrubriceringen grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Kvinnan åtalas för ytterligare ett fall av ringa narkotikabrott då hon enligt åtalet ska ha brukat amfetamin i mitten av februari.

Kvinnan är hemmahörande i Kristinehamn och mannen är bosatt på annan ort.

Artikeltaggar

Brott & blåljusBrott mot knivlagenGrov olovlig körningKristinehamnNarkotikabrottRattfylleriRinga narkotikabrott

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare