Tårtkalas på gymnasieskolorna

Publicerad:
Samtliga elever vid det blivande Brogymnasiet bjöds under fredagen på tårta för att fira sammanslagningen. Foto: Magnus Carlsson

Under fredagen bjöds samtliga elever vid Brogårdsgymnasiet och Presterudsgymnasiet på tårta. Anledningen? Att KTIC blivit godkänd och att de båda gymnasieskolorna flyttar ihop till höstterminen.

– Det känns så skönt att vi nu kan lägga det gamla bakom oss och blicka framåt, säger rektor Lars Reinholdsson.

Han är redan nu rektor för båda gymnasieskolorna. Tanken var ju att Brogymnasiet, som det sammanslagna gymnasiet ska heta, skulle ha startat redan i höstas.

– Jag är väldigt glad att våra elever får värdiga lokaler. Då tänker jag främst på eleverna på Presterud. För dem blir det en enorm skillnad att komma in i de nya lokalerna, säger Lars Reinholdsson.

Han berättar att de elever som har varit inne i den nya skolan är imponerade.

Men det finns också många elever på Brogårdsgymnasiet som ännu inte fått chansen att komma in där, trots att de går tvärs över gatan. Ett par killar NKP pratar med ser fram emot att få göra det:

– Den är väldigt fin utifrån.

Under fredagen besöks Brogårdsgymnasiet av åttondeklassare. Och de får en rundtur i de nya lokalerna så att de vet vad de har att söka till när det är deras tur.

Ann-Katrin Andrews Johansson och Karin Nyvall skär upp tårta åt eleverna.
Ann-Katrin Andrews Johansson och Karin Nyvall skär upp tårta åt eleverna. Foto: Magnus Carlsson
Passande klädsel dagen till ära.
Passande klädsel dagen till ära. Foto: Magnus Carlsson

Artikeltaggar

BrogårdsgymnasietKristinehamnLars ReinholdssonSkola och utbildning

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare