Hoppa till huvudinnehållet

Harsprånget påverkas inte av att Fastingen ställs in

Publicerad:
NKP:s Oscar Gustavsson fick 2013 ett vått mottagande av Erik Wahlström efter att ha klarat av Harsprånget.
NKP:s Oscar Gustavsson fick 2013 ett vått mottagande av Erik Wahlström efter att ha klarat av Harsprånget. Foto: Magnus Carlsson

Under torsdagen meddelade Kristinehamns evenemang- och aktivitetsföreningen att Fastingen inte blir av. IFK Kristinehamn har dock för avsikt att genomföra Harsprånget som planerat.

– Planen är att vi kör på det tillstånd som Ekman ändå fått från polisen och kommunen, säger IFK Friidrott:s Tony Bjuhr.

Han berättar att de fick förhandsinformation om Fastingen under torsdagen och var förberedda på beskedet.

– Men vi ska sätta oss ner med Ekmans folk och prata mer om detaljerna. Vad det mynnar ut i ber jag att få återkomma om, säger Tony Bjuhr.

NKP har dessutom kontaktats av andra som vill bidra till att det ändå blir en festlig helg i Kristinehamn. Men då det inte finns några konkreta beslut kring förslagen dröjer besked om något blir av.

Artikeltaggar

FastingenFriidrottHarsprångetKristinehamnTony Bjuhr

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.