Hur tänker kommunen?

Insändare
PUBLICERAD:
Avtalet för personalen inom LSS ska ändras, vilket rör upp känslor. Genrebild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Yrken inom vård och omsorg ska göras mera attraktiva, så tänkte en f.d statsminister Hur tänker de i Kristinehamns kommun som vill ta bort ytterligare ersättning för kombinätter? Ersättning ska utgå för halva natten 4,5 timmar samt ersättning för obekväm arbetstid även den ska utgå för halva natten, så en vanlig tisdag eller en julaftonsnatt ska vi vara på jobbet gratis halva natten, vem kan tvinga någon att vara på arbetet gratis?

Vi börjar arbetet kl 15.30 eller 16.00 , vi har idag rätt att sova på arbetsplatsen från kl 22.00 för att vara i tjänst nästa morgon klockan 07.00 sedan fortsätter arbetsdagen till kl 14.30 på vardagar eller 15.00 på helger, från kl 22.00 till 07.00.

Har vi sovande jour vi kan närsomhelst bli uppringda eller uppkallade via larm, eftersom vi har ansvar för våra brukare hela arbetstiden och det vill någon att vi ska göra gratis halva natten inte nog med detta, eftersom vi ska vara gratis halva natten blir det mera tid att göra igen på dagtid så våra scheman blir en dag mer eller en dag mindre ledigt.

Det blir även en lönesänkning, för våran arbetsgrupp på ca 950 kr/månad Alltså någon eller några vill att vi ska arbeta mer samt få lägre lön.

Det är något som inte stämmer, redan idag kan vikarier saknas, det finns helt enkelt inte några, kommer det att bli flera som vill arbeta som vikarier när de kommer att få betalt för halva natten?

Se över bemanningscentrum som har fungerat sådär, kanske göra om när det inte blev rätt.

Snart pensionär

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.