”Definitivt största segern” – Rikard Rååd närmar sig topp tio i Sverige

Publicerad:
”Vi gjorde det!” Rikard Rååd och Teo Zapata vann i Åby Arena. Foto: Stian Erlandsen

Kristinehamnaren Rikard Rååd, i par med Teo Zapata, vann årets andra deltävling på Swedish Padel Tour.

– Det är definitivt största segern. Hittills. Det kommer bara gå uppåt, säger Rikard Rååd självsäkert.

Rikard Rååd var en mycket talangfull och hårdsatsande tennisspelare som nådde stora framgångar. Men skador satte stopp för karriären. Han växlade över till padel och där har kroppen hållit betydligt bättre.

Swedish Padel Tour (SPT) är högsta nivån i Sverige. Den består av åtta deltävlingar och den andra spelades hos Every Padel Göteborg, i Åby arena.

Rikard Rååd visar upp fin spänst och når bollen med sin forehand.
Rikard Rååd visar upp fin spänst och når bollen med sin forehand.

Rikard bildade par med Teo Zapata.

– Det var första gången vi spelade ihop. Det är en spansk kille och han spelar normalt i Spanien. Vi har samma racketsponsor och han ville komma till Sverige, säger Rikard.

– Han är en sjukt bra spelare men det är inte helt okomplicerat, fortsätter han om hur det är att spela med en ny partner.

”Sjukt bra” är också det helspanska par som Rikard och José mötte i finalen. Rikard säger att José Carlos Gaspar Campos är rankad runt 100 i världen. Hans partner Cayetano Rocafort, som i flera år har fokuserat på tävlingar i Sverige, toppar Svenska padelförbundets rankning.

Andra set blev en ren uppvisning av Rikard och hans partner.
Andra set blev en ren uppvisning av Rikard och hans partner.

I första set blev två bollar omdiskuterade.

– Det var några domslut. Först på en av våra setbollar. Han var på nätet, det syntes sen på reprisen. Sedan var det en boll i tiebreak som gick våran väg, säger Rikard.

Rikard och Teo Zapata vann första setet med 7–6. Luften verkade då gå ur motståndarna för det andra setet slutade 6–0.

Nu kanske ni kommer att spela fler tävlingar ihop?

– Ja, det tror jag. I alla fall nån mer SPT-tävling.

I och med segern är Rikard uppe på elfte plats på padelförbundets senaste rankning. Hans huvudfokus i år är SPT-touren men han planerar även att spela en del internationella tävlingar.

Det är mycket padel i Rikards nuvarande liv. Han arbetar som timanställd i GTG Padel Club i Stockholm och han spelar själv nästan varje dag.

– Jag försöker få in sex dagar i veckan. Tolv till fjorton timmars spel.

Artikeltaggar

PadelRikard Rååd

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare