Hoppa till huvudinnehållet

Ilska bland LSS-personalen: ”Får lönesänkning plus att vi ska jobba mer”

Publicerad:
Reporter Sandra Österman
Sandra Österman
sandra.osterman@nkp.se
LSS-personal rasar över Kristinehamns kommuns förslag att byta från kombinationstjänstavtalet till bilaga J.
LSS-personal rasar över Kristinehamns kommuns förslag att byta från kombinationstjänstavtalet till bilaga J. Foto: Sandra Österman

Under förra veckan gick kommunen ut med information om att de önskar byta avtal för anställda inom funktionsstöd. Det skulle bidra till mer personal dagtid, enligt ett pressmeddelande, men varken personal eller fackförbund är nöjda med förslaget och kallar det en klar försämring av arbetsvillkoren.

Ungefär 65 personer skulle påverkas av ett byte av avtal, från kombinationstjänstavtalet till bilaga J. Från fackförbundet Kommunals sida höjdes röster omedelbart.

– Det är inget som Kommunal eller Kommunals medlemmar tycker är bra. Det här ser vi som en försämring av våra medlemmars arbetsvillkor, säger Ann-Christine Lumberg på kommunal.

I ett pressmeddelandet som gick ut från kommunen stod det att en övergång till bilaga J skulle omdisponera personalen så att mer arbetstid förlades mer på dagtid.

Nytt avtal ska ge mer personal dagtid inom funktionsstöd

– Någon omdisponering är det inte frågan om utan personalen får göra fler timmar och då läggs det dagtid, säger Ann-Christine Lumberg.

I det nuvarande avtalet får den som jobbar ett nio timmars jourpass på natten räkna det som 6,25 timmar arbetat tid.

– Om man överför det till bilaga J så får du räkna 4,5 timmar som arbetstid, säger Ann-Christine Lumberg.

– Även om de får sova på jourpasset så ska man gå upp och göra akuta insatser om det händer något. Annars är tanken att man ska sova. Men det blir ju aldrig samma sömn som när man sover hemma.

Får mindre betalt för nätterna

Ann-Christine Lumberg poängterar dock att inga fackliga förhandlingar har inletts ännu och att det därför inte går att säga exakt vad det kommer landa i då det går att göra lokala avvikelser i avtalet. Men om tidräkningen rakt överförs i nya avtalet utan några förändringar skulle det resultera i att personalen får räkna cirka 1,5 timme mindre i arbetstid för att jobba ett nattpass.

– Vilket gör att personalen blir skyldig tid.

Och den tiden kommer förläggas dagtid.

Ersättningen för obekväm arbetstid skulle även halveras.

–Vi tycker det är helt galet att försämra någonting just i dessa tider när vi ska försöka jobba för att få bättre schema och bättre arbetsvillkor för Kommunals medlemmar.

Även från personalens sida höjdes många röster som ifrågasätter förslaget att övergå till bilaga J. Ett 20-tal av dem mötte NKP för att visa sitt missnöje. Personal från samtliga boenden som har den typ av så kallade kombinätter fanns representerade.

– Man får ju lönesänkning plus att vi ska jobba mer, säger en av dem.

Enligt Ann-Christine Lumberg rör det sig om ungefär 1 000 kronor i månaden i förlorad OB-ersättning.

– Det är väldigt fult att de kan begära att vi ska ligga och sova gratis på jobbet och sen ska vi jobba in de timmarna, får man göra så verkligen? frågar sig en annan.

Petter Arvidsson är skyddsombud och arbetsplatsombud på serviceboende Malmen.

– Man får hoppas att det finns någonting i det här, att det finns något att förhandla om. Vi vill ha ett arbetsplatsombud på plats vid förhandlingarna. Det hoppas vi på men det har vi inte fått klart om vi får, säger han.

Det här svinhugget kommer de med precis när pandemin har fasats ut
Petter Arvidsson

Den extra tiden som de anställda blir skyldiga och ska arbeta in på dagtid, berättar personalen är tänkt att användas för resursturer, alltså hjälpa till vid frånvaro.

– Våra timmar ska jobbas igen, de får gratis personal och de vill göra resursturer av olika varianter där vi ska vara våran egen personal och våran egen vikarie, helst ska man väl gå in och ersätta sig själv. Och det här svinhugget kommer de med precis när pandemin har fasats ut, det är ju det som är horribelt, säger Petter Arvidsson.

Röster höjs om att sjukskrivningarna kommer öka, att äldre personal går i pension tidigare än de tänkt och att det är brist på vikarier och ersättare redan nu.

Även Ann-Christine Lumberg ser en problematik vad gäller vikarier.

– Något som vi ser väldigt allvarligt på är att det börjar bli ont om vikarier inom hela vård och omsorg.

Hon ställer sig frågande till vilka vikarier som kommer vilja arbeta nio timmar nattetid och få betalt för hälften.

– De som går på a-kassa förlorar också på det här för de måste deklarera på kassakortet att de har varit ute och arbetat nio timmar, men de får bara betalt för 4,5.

Vill inte jobba kvar

En i personalen berättar att denne pratat med en del vikarier de senaste dagarna och att dessa inte tänker skriva upp sig på journätter, utan bara på kvällspass.

– Nu kommer det ju bli ännu svårare att få in vikarier.

Vad vill ni att de fackliga förhandlingarna mynnar ut i?

– Vi vill se en förhandling så att de inte kör över oss, säger en ur personalen.

– Vi vill inte ha någon förändring till det här sämre avtalet, säger en annan.

Hur känner ni om den här förändringen genomförs? Vill ni jobba kvar?

Svaret kommer snabbt och från många:

– Nej.

– Vi kommer alltid hamna i underläge och få stå ut med det här. Jag tycker inte man ska trycka ner på de som tar hand om de svaga i samhället, vad bygger vi då? frågar sig en i personalen.

– Man kan inte bara säga upp sig heller för man har ju en ekonomi och ett liv. Men det kommer bli många som kommer söka sig till annat om det finns det, fyller en annan i.

Jag tycker vi kan vända på stenen och vara stolta över att vi behåller det här avtalet
Ann-Christine Lumberg

I pressmeddelandet från kommunen kallades kombinationstjänstavtalet förlegat och något som de flesta kommuner redan lämnat.

Enligt Ann-Christine Lumberg har många lämnat i besparingssyfte.

– Det är klart att du sparar pengar på det om du får betala mindre i OBK (ersättning för obekväm arbetstid, reds. anm.) och du får mer personal på dagen.

Och att många andra kommuner gått över till bilaga J är enligt Ann-Christine Lumberg inte ett bra argument.

– Jag tycker vi kan vända på stenen och vara stolta över att vi behåller det här avtalet för vår personal så att deras arbetsmiljö och arbetsvillkor inte ska försämras.

Ann-Christine Lumberg berättar vidare att det finns andra yrken, som är betydligt mer mansdominerade, som också är anslutna till Kommunal där det ser annorlunda ut på ett nattpass.

– De har fullt betalt för varje timma och full OBK. Beror det på att det är ett mansdominerat yrke?

De fackliga förhandlingarna sker i dag, den 4 maj.

Artikeltaggar

ArbeteKommunalKristinehamns kommunLSSVård och omsorg

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.