IFK Ölme tänker inte stanna i lägsta divisionen: ”Målsättningen att gå upp”

Publicerad:
Johan Harnesk är både spelare och tränare i IFK Ölme. 17 spelare tränade i tisdags. Foto: Oscar Gustavsson

IFK Ölme har premiär på söndag och målsättningen med säsongen är glasklar.

– Året innan var det mest att se till att vi hade ett lag. Nu går vi in med målsättningen att gå upp och spela bra fotboll, säger Johan Harnesk, spelare och assisterande tränare.

IFK Ölme tappade alla sina spelare, drog sig ur division 3 och började om i lägsta divisionen. Med idel nya spelare blev det en helt acceptabel fjärdeplats i division 7-östra

Nu ska Ölme upp i division 6.

– Vi har fått tre träningsmatcher och fått möjlighet att slipa på det som behöver slipas på. Vi har mött tre division 6-lag och har två vinster och en oavgjord, så det är ett bra betyg, säger Johan Harnesk.

Villastaden, IFK Kristinehamn U och Råtorp 2 är lagen som Ölme har träningsmatchat mot.

Johan Harnesk är spelande assisterande tränare och Charlie Zettergren assisterande tränare. Huvudtränare är Fredric Zetterström, som ledde laget under flera säsonger i division 3 och som nu lite överraskande är tillbaka.

– Det känns bra att ha en tränare som har ett bra cv och att han inte är ny i föreningen. Det är en av våra främsta kvalitéer, att vi har en stark tränare, säger Johan Harnesk.

Fredric Zetterström med tidtagarur. Han har varit tränare i många år men aldrig basat över ett lag i lägsta serien.
Fredric Zetterström med tidtagarur. Han har varit tränare i många år men aldrig basat över ett lag i lägsta serien. Foto: Oscar Gustavsson

Ölme har tränat på Ölme IP i två veckor. Laget tränade i tisdags och maken till seriös träning har nog sällan skådats för att vara ett lag i lägsta serien.

– Fredric vet om att det är ett division 7-lag, men alla i laget måste verkligen ta in och lyssna på det som han vill att vi ska göra, säger Johan Harnesk.

Andralag

Division 7 östra består endast av sju lag eftersom Heden har dragit sig ur. Ölme möter fem andralag och till och med ett tredjelag; FBK Karlstad 3.

– Det finns ju en chans att lagen kommer att plocka spelare från A-lagen som inte får speltid. Vi går in med förutsättningen att alla lag kommer att vara bra, säger Johan Harnesk.

Varnar för Momoh

Ölme har en bred trupp som Johan Harnesk beskriver som en blandning av äldre ansikten, som känns igen sedan tidigare, och unga snabba spelare.

Offensive Momoh Konneh kan bli en obehaglig överraskning för motståndarlagen.

– Han är en spelare som jag inte skulle vilja möta som försvarare. Han är snabb och kommer till avslut. Han löser situationer som man inte tror ska gå att lösas.

Daniel Johansson, som spelat högt upp i både Ölme och Villastaden, är ett starkt nyförvärv.

– Han vet vi är bra och så har vi två nyförvärv från Heden, bröderna Bergström. Fredrik är en stark striker och Daniel en stabil mittback, säger Johan Harnesk.

Artikeltaggar

FotbollIFK ÖlmeÖlme IP

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare