Mellankvarnsområdet, en filial till Strandmossen?

Insändare
PUBLICERAD:
Intill hembydsgården i Mellankvarn är det många som dumpat trädgårdsavfall menar insändarskribenten.
Foto: Sandra Österman
Om man tar en promenad efter älven som går utmed Mellankvarnsvägen kan man konstatera att det hela vägen från Lagmansgatan i öster och ner till dammen vid Hembygdsgården verkar vara fritt fram att dumpa trädgårdsavfall.

Under flera år har villaägare i området utan skamkänslor ogenerat promenerat med sina skottkärror fyllda med allehanda trädgårdsavfall och dumpat det vid älvkanten.

En sådan tydlig avstjälpningsplats finns bl.a vid älven där Lindelövsvägen ansluter mot Mellankvarnsvägen där det cirka 10 meter från vägen helt synligt ligger högar av jord, löv och torrt gräs.

Ett studiebesök rekommenderas för både naturälskare och ansvariga i kommunens tekniska nämnd. Det ser ut som om en av Strandmossens filialer ligger här i det som enligt stadsplanen betecknas som parkmark. Kanske är det frestande när man kan dölja tippmassorna bakom all sly som under många år fått växa till ett nästan ogenomträngligt snår och numera döljer denna vackra del av Mellankvarnsälven.

Genom att röja bort åtminstone en del av slyn skulle det möjligen bli svårare att år efter år fortsätta med denna skändning av naturen. Kan inte kommunens tekniska nämnd få stopp på detta ofog?

Undrar, Flanören

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.