Sverige ger 400 miljoner till Ryssland

Insändare
PUBLICERAD:
Bönderna borde få de pengar som går till Ryssland menar insändarskribenten.
Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Sverige ger 400 miljoner i stöd till projekt i Ryssland via SIDA och Svenska institutet. Stöd för demokrati och mänskliga rättigheter. Från 2020 fram till 2024. Trots kriget. Är det någon som tycker detta är klokt? Men vi ska fortsätta fram till 2024 säger Johanna Kurosz.

Lägg dom pengarna på våra svenska bönder istället. Odla vetet här och allt annat vi behöver. Vi måste klara våra behov själva här och äta svensk mat. Var rädd om våra bönder. De är guld värda för oss. Vi kan inte köra vår mat över hela världen med lastbilar längre. Vi har inte råd att betala transporterna hit. Dessutom är det snart krig överallt.

Orolig pensionär

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.