Elnätsanslutningen från Degerfors är inte tillfällig

Insändare
PUBLICERAD:
Ellevio svarar på insändare från Föreningen för landskapsskydd i Ölme.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Svar på insändare från FSL i Ölme, Ingrid Erlingson.

Föreningen FSL uttrycker i en insändare sitt missnöje över den planerade vindkraftparken i Ölme. Vi har precis inlett samrådsprocessen kring anslutningen till elnätet för parken och tar självklart emot alla synpunkter för vidare arbete. Dock är det viktigt att fakta blir rätt, och här har FSL missuppfattat vissa saker.

Den planerade elnätsanslutningen från en station utanför Degerfors är inte temporär. Den byggs permanent för att stå hela vindparkens livslängd. Anledningen till att vindparken ansluts österifrån, i stället för från Värmlandshållet, är att det råder kapacitetsbrist i stamnätet västerifrån. Lösningen blir då att dra en ny ledning från Kvarnberg utanför Degerfors, en sträcka på cirka 35 kilometer. En stor del av sträckningen ska gå parallellt med en befintlig kraftledning.

Vi ser fram emot en fortsatt dialog kring vår planerade kraftledning. För mer information och kontaktvägar rekommenderar vi ellevio.se/samrad

/Jonatan Björck, chef för externkommunikation på Ellevio

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.