Kristinehamn behöver sina parkeringar - folk kommer pendla med bil

Insändare
PUBLICERAD:
Raggartorget är en av de parkeringar som ska bort.
Foto: Magnus Carlsson
Hur många parkeringar ska tas bort? Det finns många äldre som har svårt att gå långt. Då måste det finnas parkeringar nere i centrum. Eller är det kanske meningen att alla affärer ska bort från centrum?

Nu parkeras det på alla gator, så det går knappt att mötas. Ett exempel är Storängsgatan där det nu parkeras uppåt tio bilar på ena sidan varje dag. Även Nya Kyrkogatan. Där går det knappt att mötas när det är snövallar.

Det behövs fler parkeringar. Ta inte bort parkeringen nere vid Bageri höghuset. Den är ju full varje dag. Vart ska de bilarna stå sedan?

Dessutom är sjukhusparkeringen full varje dag. Man får köra runt, runt, runt och hoppas att någon snart ska åka. Där står det bilar hela dagen (antagligen är det såna som arbetar nere på stan som står där). Det skulle vara tidsbegränsat på den parkeringen. Det är väl inte meningen att sjukhusbesökarna ska parkera nere på stan?

Vi behöver ha alla parkeringarna kvar, plus några till.

Hur många hus och lägenheter behöver byggas i Kristinehamn? Bygg inte på alla gröna och öppna fläckar som finns i centrum. Vi behöver dem. Folk flyttar ju härifrån. Det kommer inte flytta hit en massa familjer för att regementet hamnar här. Vart ska alla andra familjemedlemmar arbeta i Kristinehamn? Folket kommer att pendla med bil, inte cykel. Så det behövs parkeringar.

En rörelsehindrad som undrar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.