Centerpartiet: ”Bygg ett nytt koloniområde”

Publicerad:
Haga koloniområde är en liten idyll. Foto: "Henrik Torehammar"

Intresset för att odla sin egen mat i kombination med en orolig omvärld och ökande priser har fått Centerpartiet att presentera ett nytt politiskt initiativ.

– Vi vill att kommunledningsförvaltningen utreder var man kan bygga ett nytt koloniområde i Kristinehamn, sade Jane Larsson (C) när hon lade fram initiativet för kommunstyrelsen.

Hon hänvisade till Haga koloniområdet med sina 200 odlingslotter som en förebild. De kolonilotter som finns där är mycket populära och många står i kö för att få en kolonilott. Ur det perspektivet borde det finnas utrymme för ännu ett koloniområde.

Jane Larsson nämnde också det oroliga världsläget i kombination med ett ökat intresse av självförsörjning som argument för att se över möjligheterna.

– Vi planlägger för att växa och då föreslår vi att man även tar med ett koloniområde i planeringen, sade Jane Larsson.

Enligt Centerpartiet bör ett sådant område placeras i närheten av vatten samt ha tillgång till busskommunikation.

– Vårt förslag är att kommunledningsförvaltningen utreder och återkommer med ett svar till KSI den 31 maj, avslutade Jane Larsson sin dragning.

Kommunstyrelsen beslutade att lämna över förslaget till förvaltningen för beredning.

Artikeltaggar

CenterpartietHagaJane LarssonKristinehamnPolitik

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare