Hoppa till huvudinnehållet

Turismen flyttar in hos Näringslivssamverkan

Publicerad:
Gästhamnen i Kristinehamn lockar turister i såväl båt som husbil. Foto: Jenny Edvardsson

Den framtida organisationen av kommunens turismenhet har varit föremål för utredning. Nu talar det mesta för att den flyttas in i Näringslivssamverkan.

Som organisationen ser ut i dag ligger turismenheten under kommunstyrelsen, men det har ifrågasatts från olika håll. Därför har en ny organisation utretts och kommit fram till att den bästa lösningen är att flytta över turismenheten till det kommunala näringslivsbolaget.

– Närsam arbetar redan idag nära besöksföretagen. Därför känns det som en naturlig utveckling att flytta över turismenheten dit, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Oudin (M).

Det är en förändring som för med sig att tjänsteköpsavtalet mellan kommunen och Närsam måste revideras. Den peng som kommunen i dag lägger på turismenheten förs över till Närsams ekonomi.

Förändringen kräver också en ändring av Närsams bolagsordning.

Både organisationsförändringen och de revideringar som behövs hos Närsam kommer på måndag att behandlas av kommunstyrelsen.

Rekryteringen av en ny turistchef kommer enligt Marie Oudin att inledas när den nya organisationen är på plats.

Kristinehamns turistchef slutar: ”Stolt över mitt arbete”

Artikeltaggar

KristinehamnNäringslivssamverkan i Kristinehamn ABNärsamPolitikTurism

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.