Vem tusan ska man rösta på i kommunvalet?

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker inte att varken nuvarande kommunalråd eller Socialdemokraternas kandidat imponerar.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Läser till min förvåning att Socialdemokraterna har lanserat Lars Nilsson som deras förste kandidat till kommunalrådsposten.

Lars Nilsson var förra mandatperioden, 2014–2018, socialnämndens ordförande och var den som var huvudansvarig för att kommunens mest populära äldreboende Broängen lades ner (där lagades bland annat egen mat).

Jag minns att ett argument från Lars Nilsson var att behovet av antalet äldreboendeplatser i Kristinehamn, enligt hans och sossarnas analys var på väg att minska. Men vad hände, jo det blev en dramatisk brist på äldreboendeplatser någon tid senare. Kommunen fick hyra in dyra äldreboendeplatser i Storfors kommun som en akut åtgärd.

Bäva borde nog fler än BÄVA opinion göra om Socialdemokraterna återigen ska göra omvärldsanalyser för vår kommun med sådan träffsäkerhet. Jag tyckte att avgående Bjarne gjorde en alldeles korrekt analys varför man förlorade valet 2018, att det var just på grund av bristerna i kommunens äldrevård. Tror sossarna att vi kommuninnevånare har glömt debaclet med Broängen? Den upphandling som följde av 18 äldrevårdsplatser var ett komplett fiasko, inte ett enda svar kom in.

Vem vill vi ha som kommunfullmäktiges ordförande efter nästa val? Nu övertygar ju inte direkt någon av de borgliga alternativen till kommunalråd heller. De kan ju inte ens hålla sams. Så vem tusan ska man rösta på i kommunvalet nu 2022?

Drabbad äldreanhörig - en långsint en

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.