Hoppa till huvudinnehållet

Friidrotten storsatsar när restriktionerna är borta

Publicerad:
Tony Bjuhr, ordförande i IFK Kristinehamn friidrott, ser fram emot en säsong utan restriktioner: ”Nu kör vi!” Foto: Ida Oscarsson

Efter två säsonger med restriktioner som har begränsat möjligheterna till arrangemang ser IFK friidrott fram emot årets säsong med positiva känslor. Redan om en månad drar man igång Serieterrängen.

– Vi planerar fem omgångar med Serieterrängen under våren, säger IFK friidrotts ordförande Tony Bjuhr.

Han berättar att man fick till ett par omgångar under fjolåret, men att det inte alls var lika många som det brukar. Normalt sett lockar Serieterrängen runt 100 deltagare varje omgång, rekordet är någonstans uppemot 150 deltagare.

– Den första omgången i vår ligger under påsklovet så vi får se hur många som kommer då, säger Tony Bjuhr.

Serieterrängen hinner precis avslutas innan det är dags för ett par andra höjdare för föreningen, Harsprånget och Kaninjoggen. De avgörs traditionsenligt i slutet av maj och bansträckningen blir den samma som tidigare med start vid Torggrillen och målgång utanför NKP.

– Vi har planerat för det i två år, men nu blir det tredje gången gillt, konstaterar Tony Bjuhr.

För att få tillräckligt många funktionärer kommer IFK friidrott att samarbeta med Kristinehamns multisport. En samarbete som funkar åt båda hållen.

– Vi hjälper dem med Iron trail i början av maj. De som inte springer får vara funktionärer i stället.

Brokampen ersätter Värmlandsserien

Helgen 20-21 augusti planerar IFK friidrott att genomföra Brokampen. Det blir en ungdomstävling som ersätter Värmlandsserien.

– Värmlands friidrottsförbund har gått upp i ett större regionförbund och därmed har Värmlandsserien upphört, förklarar Tony Bjuhr.

Värmlandsserien i friidrott på Sannavallen.
Värmlandsserien i friidrott på Sannavallen. Foto: Oscar Gustavsson

Tanken är att bjuda in ungdomar från de klubbar som tidigare deltog i Värmlandsserien. Målsättningen är att få till någonstans mellan 200 och 300 deltagare.

– Det beror lite på vilka grenar vi planerar in och hur brett vi går ut med inbjudan, säger Tony Bjuhr.

Än så länge befinner sig Brokampen bara på planeringsstadiet. Tanken är att krydda de grenar man genomförde under Värmlandsserien med några till.

Förhoppningen är också att få med många representanter för hemmaklubben:

– Vi har många barn i vår verksamhet igen och har tagit igen tappet under pandemin.

Serieterrängen återkommer i höst, men några datum är i nuläget inte spikade.

Däremot är det klart att det blir en tredje upplaga av Drevsta Maraton, men att den senareläggs.

– Det funkar inte att ha den mitt i semestern. Dels är det svårt att få tag på funktionärer, dels blir det för varmt. Ifjol var det många som bröt på grund av värmen, säger Tony Bjuhr.

Nytt datum för Drevsta Maraton är satt till 10 september.

Artikeltaggar

FriidrottIFK Kristinehamn FriidrottKristinehamnTony BjuhrVärmlandsserien

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.