Hoppa till huvudinnehållet

Förlust för KHT borta mot Viking: ”Tyvärr räckte vi inte till idag”

Publicerad:
KHT förlorade på bortaplan under fredagen. Arkivbild.
KHT förlorade på bortaplan under fredagen. Arkivbild. Foto: Oscar Gustavsson

Kristinehamn räckte inte till på bortaplan mot Viking i HockeyTrean Förkval till kvalserie västra. Matchen slutade 5-1 (2-0, 1-1, 2-0).

– Tyvärr räckte vi inte till idag i Valhall. Vi ligger under efter första med 0-2 där vi släpper ett på ett litet oturligt sätt när en klubba går av. I sista akten är vi en i stolpen från att skaka liv i matchen på riktigt. Vi gör ett försök genom att gå ner på lite folk men tyvärr blir det insläppta mål bakåt. Vi tar nya tag på söndag, kommenterade Kristinehamns tränare Henrik Johansson.

Viking startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Hunter Godmere och Andreas Bergström. Kristinehamn reducerade dock till 2-1 genom Mattias Pettersson efter 8.34 i andra perioden.

Efter 11.54 gjorde Viking 3-1 genom David Ademovski. Viking fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-1. Målen i sista perioden gjordes av Erik Brokvist och Andreas Bergström.

Med fyra omgångar kvar är Viking på andra plats i tabellen, medan Kristinehamn är på tredje plats.

I nästa match möter Kristinehamn Karlskoga IK borta på söndag 6 mars 17.00.

Artikeltaggar

HockeyTrean Förkval till kvalserie västraIshockeyKristinehamns HTValhallViking HC

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.