Tre förtroendevalda lämnar uppdrag - han blir fullmäktiges andre vice ordförande

Publicerad:
Moderaten Torsten Bergstedt lämnar sina förtroendeuppdrag.

Moderaten Torsten Bergstedt lämnar sina uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige, tillika andre vice ordförande. Han kliver också av uppdragen som ledamot i drift- och servicenämnden samt ersättare i Broströmska stiftelsen. Ny i fullmäktiges presidium blir Mats Hane (M).

Vem som efterträder Bergstedt i kommunfullmäktige kommer att utses av länsstyrelsen efter en ny räkning av valresultatet. Men som ersättare i fullmäktiges presidium, som andre vice ordförande har partiet nominerat Mats Hane och han valdes till det uppdraget under torsdagen. Det blir även han som blir ersättare i Broströmska siftelsen.

Ny ledamot i drift- och servicenämnden blir partikollegan Tommy Fredriksson.

Även Gunilla Persson (SD) har avsagt sig uppdrag. Hon kliver av som ersättare i kommunstyrelsen där istället Jonny Tegelaar (SD) tar plats.

Centerpartiets Linnea Larsson har bett att få lämna uppdraget som ledamot i nämnden för arbete, kompetens och välfärd. Där kliver Ingrid Gustafsson (C) in, efter en nominering från partiet.

Kommunfullmäktige kunde även välja en ny ledamot för Kristdemokraterna i kulturnämnden, en plats som varit vakant sedan en avsägelse i november. Till det förtroendeuppdraget har nu Marita Abrahamsson (KD) valts.

Artikeltaggar

CenterpartietKristdemokraternaMats HaneModeraternaPolitikSverigedemokraternaTommy FredrikssonTorsten Bergstedt

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare