Äldre kvinna vägrade stanna för polisen efter kollision

Publicerad:
Två polispatruller hjälptes åt att få stopp på en bilist på E18 mellan Karlskoga och Kristinehamn. Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna i 70-årsåldern förföljdes av polisen på E18 mellan Karlskoga och Kristinehamn efter en misstänkt smitning.

Två polispatruller lyckades tillsammans få henne att stanna först efter flera mil.

Kvinnan ska enligt polisen ha varit inblandad i en kollision i samband med att hon gjorde en omkörning. Händelsen inträffade på E18 strax öster om Karlskoga i riktning mot Kristinehamn tidigt på onsdagsmorgonen.

Bilisten som blev omkörd följde efter kvinnan och kontaktade polisen.

– Det small till rejält i sidospegeln på bilen som blev omkörd och föraren säger att hon måste ha upptäckt det, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

– Han följde efter så att vi fick koll på bilen och det är ingen tvekan om att vi tagit rätt bil.

Patrullen fick till slut stopp på kvinnan strax innan Ölme, efter att ha tagit hjälp av ytterligare en patrull som lade sig framför kvinnan och sänkte hastigheten.

– Det var en patrull från Kristinehamn som mötte upp och hjälpte till. Hon körde inte anmärkningsvärt under tiden vi följde efter henne, hon vägrade bara att stanna, säger Mats Öhman.

När hon väl stannade var kvinnan enligt polisen ”mycket upprörd” och helt oförstående till att polisen stoppat henne.

Hur allvarligt ser polisen på en sådan här smitning?

– Det är klart att det är allvarligt att man smiter från en olycka överhuvudtaget och inte stannar för polismans tecken, konstaterar Mats Öhman.

Kvinnan är nu misstänkt för olovligt avvikande från trafikolycka och för att inte ha stannat på polismans tecken.

Polisen omhändertog även hennes körkort på plats. Körkortet skickas till Transportstyrelsen som tar beslut om kvinnans körkort ska bli indraget.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlskogaÖlmeSmitningTrafikolyckor

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare