Hoppa till huvudinnehållet

Multiarena i Ölme föreslås: ”Utbudet är slimmat redan som det är för barnen”

Publicerad:
I ett Kristinehamnsförslag föreslås en multiarena vid Ölmeskolan.
I ett Kristinehamnsförslag föreslås en multiarena vid Ölmeskolan. Foto: Fredrik Sandberg/TT

I ett Kristinehamnsförslag, som snabbt har fått över 40 röster, föreslås en multiarena i Ölme.

I förslaget, som registrerades under onsdagen, föreslås en multiarena vid Ölmeskolan.

– Tycker det är på tiden att den grusplan som finns vid Ölmeskolan görs om till en liknande multiarena som finns vid flera övriga skolor i kommunen, står det i förslaget.

– Grusplanen har varit intakt sedan skolan byggdes och används av de barn som spelar fotboll men för de barn som vill prova andra sporter för att komma i rörelse på rasten och fritiden finns ingen möjlighet om du är barn i Ölme.

Förslagsförfattaren beskriver vidare hur alla inte vill spela fotboll på rasten eller fritiden utan kanske ägna sig åt handboll, basket eller rullskridskor.

– Utbudet är slimmat redan som det är för barnen i Ölme, då vi måste sträva efter att få fler barn i rörelse måste vi ge dem möjligheten att ha närhet till redskapen och ytorna för att leka och idrotta i rörelse, skriver förslagsförfattaren.

– Att få barn ut och bort från alla dessa skärmar som finns idag är något som måste prioriteras, därför tycker jag att vi måste öka utbudet av möjligheter till den fria leken och spontanidrotten!

Förslaget hade vid lunchtid på söndagen 44 röster för.

50 krävs för att förslaget ska tas upp politiskt.

Förslaget ligger uppe för omröstning fram till den 12 april.

Artikeltaggar

KristinehamnsförslagÖlmePolitik

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.