Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt ökad smitta inom äldreomsorgen – tre på sjukhus

Publicerad:
Under torsdagen fanns tio fler konstaterade fall av covid-19 inom omsorgen, än vad som fanns i början på veckan. Genrebild.
Under torsdagen fanns tio fler konstaterade fall av covid-19 inom omsorgen, än vad som fanns i början på veckan. Genrebild. Foto: Kallestad

Under de senaste veckorna har antalet brukare inom omsorgen som konstaterats med covid-19 ökat.

I början på veckan var antalet brukare som var smittade 18.

Under torsdagen var siffran istället 28.

– Så det har dragit iväg rejält. Och det är faktiskt tre som är på sjukhus. Om man har en allvarlig underliggande sjukdom då tvekar vi ju inte att dra iväg till sjukhus, säger Eva Lotta Lindskog, chef för förvaltningen för stöd, vård och omsorg.

– Men annars så har jag uppfattat det som att det är väldigt få som har mycket symtom utan de allra flesta är i ganska gott skick.

I slutet på förra veckan var det ett boende som hade flest smittade, och även många i var personalen borta. Extrapersonal hade tagits in från listan kommunen samlade in där kristinehamnarna kunde registrera sig som tillfällig resurs.

Stor respons när omsorgen sökte extrapersonal:” Vi är jätteimponerade”

Och det är fortfarande det boendet som är värst drabbat.

– Det är där det snurrar runt, säger Eva Lotta Lindskog.

Trots att restriktionerna lättats, och allmänheten i stort kan röra sig mer fritt är det fortfarande restriktioner som gäller för vård- och omsorgspersonalen på arbetstid.

– Det är ju väldigt speciellt. De går fortfarande runt med munskydd och visir på jobbet, säger Eva Lotta Lindskog.

Önskar ni fortsatt att anhöriga är restriktiva med besök?

– Att man är försiktig i alla fall, säger Eva Lotta Lindskog.

Artikeltaggar

ÄldreomsorgEva Lotta LindskogHemtjänstKristinehamns kommunSärskilt boendeVård och omsorg

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.