Hoppa till huvudinnehållet

BIK jagar tredje raka segern: "Positiv känsla"

Publicerad:
BIK Karlskoga hoppas få jubla även mot Södertälje.
BIK Karlskoga hoppas få jubla även mot Södertälje. Foto: Kajsa Juslin

Under fredagen spelar BIK Karlskoga sin andra match för veckan när Södertälje gästar Nobelhallen.

– Läget är bra och vi har en positiv känsla efter matchen mot Mora, säger tränare Karl Helmersson.

Truppen mot Södertälje ser ut som den gjorde senast.

– Det är inga förändringar i truppen sedan sist utan alla som var med mot Mora är friska och krya. Det är den truppen och så hoppas vi att inget händer fram till matchdags, säger Helmersson.

BIK kommer till matchen mot Södertälje med riktigt bra form och två raka hållna nollor.

– Det känns givetvis bra. Jag tycker att vi uppträder ganska stabilt i vårt spel får jag lov att säga. Sedan pratar vi alltid om att målvakts- och försvarsspelet har varit bra hela säsongen, och nu har vi adderat det offensiva också med fyra mål senast till exempel.

Matchen mot Södertälje blir det fjärde mötet lagen emellan den här säsongen. Senast vann Södertälje med 2-0 i Nobelhallen.

Har ni revansch att utkräva?

– Ja det har vi. Dom kom hit och nollade oss på vår hemmaplan senast och det vill vi ändra på. Dom har fått ny tränare och lite nytt, så det blir tufft på det sättet att de slåss om sina poäng längre ner i tabellen och vi i toppen, så det är två lag som vill vinna.

Vad blir viktigt?

– Att vi är beslutsamma och tydliga i allt vi gör. Att vi är konsekventa. Första perioden vi spelade mot Mora var nog säsongens bästa, så att vi försöker hålla den nivån.

I truppen är Edwin Lindström och Mikael ”Daggen” Eriksson alltjämt skadade. Sebastian Collberg var däremot tillbaka och tränade för fullt under torsdagen men kommer inte spela mot Södertälje.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeyKarl HelmerssonKarlskogaNobelhallen

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.