Centerpartiet: Även med Näva kritiserades Jane för sin framsynthet

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Jane Larsson och Anders Ölmhult svarar på insändare samt svarar NKP:s egen lus.
Foto: Helena Karlsson
Svar till ”Vuxen i rummet” och Pediculus i NKP 31/1.
Bäste ”Vuxen i rummet”!
Beträffande ditt påpekande att Bäva har drivit Bäva konceptet i bostadsbolaget.

Vi skrev i NKP 25/1, som fortfarande är vår inställning,

”Bostadsbolaget har inget att göra med, ett beslut om att bygga ett Bäva-koncept, ett boende som i första hand gäller särskilt boende, typ Sannagården, Tapiren osv. Det är ett beslut som skall beslutas i kommunfullmäktige.”

Märkligt att en ”Vuxen i rummet” återigen endast kritiserar företrädare för Bäva-konceptet och inte vad Bävakonceptet innehåller.

Kan vi göra en jämförelse inför ett tidigare val, när Näva Opinion och Centerpartiet kämpade för att behålla ”före detta sjukhuset” som hade rivningsbeslut?

Då kritiserades också Jane Larsson för sin framsynthet, mer än sakfrågorna och behovet av ett Näva med mera.

Nu, när före detta sjukhuset finns kvar, Näva med vårdplatser, urologteam, labb, tandläkare, röntgen och i övrigt fyllt med vårdenheter igen, med många anställda, hur är inställning nu?

En stor vinst för våra kommuninnevånare som inte alltid behöver åka till CSK för vård, leta parkeringsplatser och dessutom kan spara på resekostnader och miljö.

Vi är övertygade om att det finns många boenden i vår kommun som vill och ser nyttan med att före detta sjukhuset finns kvar.

Så blir det med all säkerhet också känslan för äldreboende i vår kommun som utvecklats och tar vara på erfarenheter från Broängens, Tubberöds, Sjögläntans med flera äldreboenden.

Tillagningskök med flera maträtter att välj på, restaurang, spa, solrum, bastu, pedikyr mm på de boendes och anhörigas villkor är den viktigaste delen i utvecklingen.

Förslagsvis kan vi fortsättningsvis debattera politiska sakfrågor gällande Bäva konceptets för- och nackdelar eller så anser vi denna debatt avslutad.

Pediculus givetvis har du rätt i, att nu är det 16 kommuner i länet, som vi också vet. Men ibland så blir det skrivfel, trots kunskap, så nu är det rättat.

Bondepartiet som du hänvisar till – tänkvärt och känns som en stor hyllning till alla hårt arbetande lantbrukare som ger oss mat för dagen.

För utan lantbruket – svälter Sverige!

För Centerpartiet

Anders Ölmhult, Ordförande Centerpartiet

Jane Larsson, Kommunalråd, 1:e vice ordförande kommunstyrelsen

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.