Hoppa till huvudinnehållet

Oro för brist på omsorgspersonal: ”Tror det kommer bli ett jätteproblem”

Publicerad:
Antalet konstaterade fall av covid-19 ökar inom äldreomsorgen. Samtidigt blir bristen på personal påtaglig.
Antalet konstaterade fall av covid-19 ökar inom äldreomsorgen. Samtidigt blir bristen på personal påtaglig. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Runt 12 brukare inom vård- och omsorg är smittade med covid-19. Främst är det fortfarande enstaka fall här och där, men ett särskilt boende har flera smittade.

Antalet smittade i Kristinehamns kommun slår rekord flera veckor i rad. Siffran har aldrig varit så hög som nu under hela pandemin och det syns även inom äldreomsorgen, där antalet fall ökat igen.

I dagsläget finns ungefär 12 brukare som är smittade av covid-19.

– Det är ett äldreboende som har ganska många, jag tror det är fem, sex stycken, säger Eva Lotta Lindskog, chef för vård, stöd och omsorgsförvaltningen.

De smittade har fortsatt endast milda symtom.

– Det är ingen som är direkt dålig, säger Eva Lotta Lindskog.

Även i samhället är det många som är borta från arbetet. Både på grund av smitta, smittspårning och familjekarantän. Och det börjar också bli påtagligt inom personalstyrkorna i kommunens omsorg.

– Det var väldigt besvärligt i fredags att få ihop det så att det var tryggt under helgen.

Under måndagen ska det hållas ett möte för att diskutera personalfrågan. Och det finns en oro att det kan förvärras ytterligare:

– Jag tror att det kommer bli ett jätteproblem, säger Eva Lotta Lindskog.

Artikeltaggar

CoronavirusetEva Lotta LindskogVård och omsorg

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.