Fina ord räcker inte för att Kristinehamn ska vara en bra plats att bo på

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten Sosse tycker det behövs att det händer mer, fina ord räcker inte.
Foto: Magnus Carlsson
Kristinehamns kommun är på det hela en bra kommun att leva i och har varit det under lång tid. Därför är det också många som väljer att flytta hit. Men det som gör mig lite orolig för framtiden är när man läser i våra lokala medier. "Kristinehamn är långt från landets bästa för unga att bo i" är en rubrik som gör att man blir orolig.

Artikeln handlar om en nyligen presenterad rapport av Länsförsäkringar. Man har vägt samman ungdomsarbetslöshet, bostadstillgång och bostadspriser samt trångboddhet. Det här var en viktig valfråga för Kristinehamnssamverkan och framförallt för Moderaterna. Här verkar det inte ha hänt något efter tre år vid makten och ska vi få våra unga att stanna kvar här samt att få unga att flytta hit, är det nödvändigt att något sker som gör kommunen mer attraktiv för unga.

En annan drabbad grupp är de hemlösa i kommunen. Även här kan man läsa i lokalpressen att antalet platser vid boendet Värme och vila är betydligt färre än behovet. Det här är självklart ett problem för de som saknar bostad och speciellt när det blir vinter och kallt. Personalen säger att det i princip är fullt varje dag. Om jag inte kommer ihåg fel så fick socialnämnden extra engångspengar av majoriteten 2018 för att motverka hemlösheten. Men sen då? Behoven borde vara lika stora nu.

Ytterligare något man kan läsa om i vår lokala press är att vår kommun tillhör de mest otrygga kommunerna i landet utifrån olika faktorer.

Läser man NKP så var även det här en valfråga och framförallt för Moderaterna. Nu räcker det kanske inte med några ordningsvakter på stan för att skapa trygghet och det visar den undersökning som gjorts på ett tydligt sätt. Nej det krävs mer kraftfulla åtgärder Om Kristinehamn även i fortsättningen ska vara en attraktiv kommun att bo i och att många väljer att flytta hit av den anledningen så räcker det inte med fina ord. Det måste ske något i praktiken också

Sosse

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.