Kronblom är passé

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten Kronblom får svar på tal.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Kronbloms svar till Centerpartiet är förvirrande och saknar röd tråd.

Mig veterligen var det alliansen och Reinfeldt som bad svenska folket att öppna era hjärtan, och inte Miljöpartiet. Miljöpartiet var de som grät när man reglerade invandringen då man inte förmådde att ta emot mer flyktingar. Men det är inte samma sak som att vilja ”ha mer” invandring än 2015.

Sen att miljökramarna och sossarna inte såg bristen i integrationen tidigt nog kan man belasta dem för. Men att skyddsnäten, inkluderandet och välfärden inte fanns tillgängligt när folk kom, det ligger främst på alliansen och borgerligheten som demonterade den. Att moderaterna och alliansen skrotade polisrekryteringen totalt under sin tid kan man ju bli rent av konspiratorisk kring.

Så istället för att skylla på varandra är det nog bättre att fokusera framåt och sluta fara med osanningar.

Angående kärnkraften blottar Kronblom sin naivitet igen. Redan 2015 bestämde Vattenfall att stänga Ringhals 1 och 2.

Så här står det på ägarnas hemsida:

”Varför stängs Ringhals 1 och 2?

Svar: Vattenfalls styrelse tog 2015 beslut om förkortade drifttider för Ringhals 1 och 2. Tidigare planerades drift av anläggningarna i 50 år, till 2025 respektive 2026. Beslutet innebär avveckling 2019-2020, sex år tidigare än planerat.

Stängningsbeslutet var affärsmässigt då Vattenfall fann det ekonomiskt ohållbart att driva Ringhals 1 och Ringhals 2 vidare.”

Hur kommer det sig att elpriserna är dyra globalt, kan ju Kronblom förklara, om nu Ringhals 1 och 2 är avgörande för Sveriges dyra priser?

Kronblom är passé. Vi snackar 1927? Håll till godo.

Fru Malin, Kronbloms förnuft

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.