Kronblom svarar Centerpartiet

Insändare
PUBLICERAD:
Kärnkraft kontra vindkraft har debatterats mycket.
Foto: Adam Ihse/TT
Svar på ”Är ni avundsjuka på Centerpartiet? Hej, Kronblom här. Jag förvånas över den research som du gör på en Kronblom, en man som du beskriver som jag överhuvudtaget inte vet vem det är. Jag är en person som sliter och arbetar hela dagarna för att göra rätt för mig. Men det är ofta så att det som är obehagligt, det vill man inte ta i utan söker sig till något helt oväsentligt som du gör.

Till något väsentligt. Annie Lööf förnekar sig inte i sitt s k jultal. Att titta tillbaka på C:s historia, det är inte något som hon inte verkar vara beredd att göra. Istället kastar hon, gärna tillsammans med Mp, invektiven på andra. I en insändare i NKP den 7 maj av signaturen ”Pangsonist”, påtalade denne om det som jag också gjorde bl a beträffande historiken.

Om Annie Lööf hade följ sina uttalanden 2013 och inför valet 2014 om att stödja en regering med Stefan Löfven inte fanns på kartan, då hade Sverige befunnit sig i ett helt annat läge beträffande alla de problem som idag karaktäriserar landet. Att dessutom Jan Björklund hängde på C och att de tillsammans spräckte Alliansen, får ju ses som ett av de större sveken mot Alliansens väljare. När Löfven dessutom tog med sig Miljöpartiet, då gick rullgardinen ner för många svenska väljare.

Alliansen hade kunnat behålla makten vid valet 2014, då hade vi bl a sluppit en oreglerad invandring som pågår än idag med alla de olika problem som den har medfört i form av kriminalitetens många avigsidor. Dessutom att Löfven tog in Mp i regeringen, som visar på Socialdemokraternas oförmåga att analysera detta partis förmågor. Mp, ett parti som vill öka invandringen som under 2015. Ett parti som är fullständigt tondövt och har satt Sverige i en svår sits inte minst när det gäller energipolitiken, med vettlös nedstängning av väl fungerande kärnkraftverk som utgör en viktig del av stabil energiförsörjning i landet. Att allt fler funktioner i samhället ska driva med el, det har Mp också sett till att det inte blir så enkelt. Hade Sverige haft kvar alla kärnkraftverk så hade troligen inte, i framförallt södra Sverige, elpriserna som stundtals varit över 6 kr/Kwh. Vindkraften har under hösten producerar väldigt lite p g a svaga vindar. Kärnkraftverken placerades strategiskt med tanke på konsumtionen, men det hade ingen betydelse för vindkraftsförespråkarna. Satsa på vindkraften är mantrat.

Socialdemokraterna har under regeringstiden på 7 år uppvisat en formidabel oförmåga att lösa de stora och viktiga samhällsfrågor som har uppkommit under denna period. Att flera statsråd dessutom inte har kompetens till sitt uppdrag, är beklämmande. Men Annie Lööf sålde sig återigen med att stödja en S-regering genom ett krav på förändringar i strandskyddet. Något som Lagrådet sågat C:s förslag jäms ”med fotknölarna”.

Men att vi har det läge som landet nu inom många olika områden befinner sig, beror till stor del på Centerpartiets vägval 2014. Det som Annie Lööf sade före valet 2014 som exempelvis ”Jag äter hellre upp min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna”, blev av intet värde för alliansväljarna. Centerpartiet presenterade under Almedalsveckan 2019 sitt stora bidrag till människorna boende i nordvästra Svealand och Norrland med en skattelättnad på 139 kr/månad. ”Satsningen innebär r ett historiskt steg mot att jämna ut skatteklyftan mellan stad och land” sade den skattepolitiske talespersonen Per Åsling. Det är hur C ser på den ekonomiskas skillnadenen mellan ”stad och land”.

Kom då inte påstå att ”Kan man lita på Centerpartiet” är något som är taget ur luften. Att dessutom inte erkänna sin historia, gör partiet ännu mer opålitligt. Att C inom kommunen valt att skilja sig från övriga samarbetspartners och avtal som ingicks efter valet 2018, visar dessutom att opålitligheten även råder på det lokala planet. Det ser var och en som följer vad som sker inom vårt lokala styre.

Visst, det svider när sanningar påtalas på detta sätt, men att dra fram irrelevanta faktorer visar på en desperation 2.0.

Håll till godo!

Kronblom

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.